‘OnePlus en Oppo voegen hardware-afdeling samen’

21 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
oneplus-logo

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan hebben Oppo en OnePlus de hardware-afdelingen samengevoegd, met Oppo aan het roer.

Niet iedereen weet dit, maar Oppo en OnePlus delen een moederbedrijf: BBK Electronics. Ook de merken Realme en Vivo vallen hieronder. Mocht je dus zijn opgevallen dat telefoons van deze fabrikanten de laatste tijd op elkaar zijn gaan lijken, dan heeft dat hiermee te maken. Vooral de telefoons van OnePlus lijken steeds meer op die van Oppo.

OnePlus en Oppo

Of het er wat mee te maken heeft, is niet duidelijk. Maar onlangs verliet Carl Pei het bedrijf, waardoor mede-oprichter Pete Lau nu de leiding heeft. Hij is ook verantwoordelijk voor de merksynergie tussen de hierboven genoemde merken, exclusief Vivo.

Het nieuws dat de hardware-afdelingen samengevoegd zijn, komt van DoNews. Dit gebeurde al in december 2020, maar nu zou het proces achter de rug zijn. Wellicht betekent dit dat OnePlus zich nog meer gaat focussen op een bredere doelgroep, waardoor mogelijk de kerndoelgroep vervreemd wordt. Of dat gaat gebeuren is natuurlijk koffiedik kijken. DoNews schrijft dat beide merken onderdeel zijn van de Oga Group, die de drie merken beter laat samenwerken door R&D-teams dus samen te voegen.

Advertentie

De R&D-teams van de merken moeten op eenzelfde manier gaan samenwerken zoals nu ook al gebeurt met Xiaomi en Redmi, aldus insiders. OxygenOS en ColorOS moeten de verschillen in elk geval blijven behouden. Of dit echter ook haalbaar is op de langere termijn, is nog maar de vraag.

Een OnePlus-vertegenwoordiger heeft tegenover de redactie van 9to5Google in een verklaring bevestigd dat de integratie plaatsgevonden heeft.

To better maximize resources and further position OnePlus for growth, we are in the process of further integrating some R&D capabilities within OPLUS, our long-term investor. OnePlus will continue operating independently and working to deliver the best possible user experience for existing and future OnePlus users.

Effecten van integratie

De effecten van de integratie waren al enige tijd zichtbaar, ook toen die nog niet volledig in gang gezet was. Zo lijkt de OnePlus 8 Pro bijvoorbeeld ontzettend op de Oppo Find X2 Pro. Daarnaast hebben de Nord N10 en Nord N100 heel wat weg van Realme en Oppo-hardware.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)