Officieel: de OnePlus 6 krijgt een inkeping in het scherm

28 maart 2018 3 Minuten 1 Reacties
oneplus 6

De CEO van OnePlus heeft in een interview met de redactie van The Verge bevestigd dat de aankomende OnePlus 6 wordt voorzien van een scherminkeping aan de bovenkant. Ook heeft de fabrikant meteen de eerste, officiële afbeelding van het toestel vrijgegeven.

OnePlus 6 met scherminkeping

Het volgende vlaggenschipmodel van OnePlus zal een inkeping aan de bovenkant van het scherm krijgen. Dat heeft de CEO officieel bevestigd tegenover de redactie van The Verge. Heel veel Android-gebruikers hebben zich inmiddels negatief uitgelaten over de vele smartphones die tijdens Mobile World Congress 2018 zijn aangekondigd met zo’n inkeping. OnePlus-CEO Carl Pei probeert uit te leggen dat het helemaal geen slechte ontwikkeling is en probeert mensen ook te overtuigen dat het juiste een goed design is.

Het is wat Pei betreft ook helemaal niet meer de vraag of een smartphone een inkeping zou moeten krijgen of niet. Dat antwoord zou onomstotelijk vast moeten staan wat de CEO betreft. Pei is er namelijk van overtuigd dat de inkeping zorgt voor meer schermoppervlak. Je schuift de statusbalk als het ware omhoog, waardoor je dus meer ruimte overhoudt voor andere dingen. Bovendien wissel je er ook niets voor in: je krijgt meer ruimte op het scherm, terwijl daar, technisch gezien, niets tegenover staat in negatieve zin.

Heel veel smartphones krijgen dit jaar een scherminkeping, ook wel notch genoemd. Maar de inkeping op de volgende OnePlus, die waarschijnlijk OnePlus 6 gaat heten, zou toch echt anders zijn. Zo is er veel zorg en aandacht aan besteed. De notch is redelijk smal, maar niet de smalste van dit moment (die eer is weggelegd voor de Essential Phone). De reden dat de inkeping dit formaat heeft, heeft te maken met kwaliteit. De fabrikant kan bijvoorbeeld de kwaliteit van de speaker niet waarborgen als de notch nog kleiner zou zijn.

Advertentie

Datzelfde geldt voor de frontcamera, het led-lampje en de verschillende sensoren die aanwezig zijn. Op het gebied van software heeft het team van OnePlus handmatig de duizend meest populaire applicaties getest, om te checken welke toe zijn aan een compatibiliteitmodus en welke niet. Daarnaast is ervoor gekozen de klok naar links te verplaatsen, zodat er meer ruimte is voor notificaties. Bovendien zou de inkeping niet in de weg moeten gaan zitten wanneer je een foto of video bekijkt of laat zien aan iemand anders.

Een ander punt van discussie is de kin die Android-smartphones vaak hebben (de rand aan de onderkant). De enige smartphone van dit moment zonder kin is de iPhone X. Apple heeft dat voor elkaar gekregen door een flexibel oled-scherm naar achteren op te rollen, waardoor de kin dus effectief aan de achterkant zit. Dit is heel duur om te maken — zelfs Samsung, de leverancier van de oled-schermen, waagt zich hier momenteel niet aan. Daarom zal ook de volgende OnePlus dus van een kin worden voorzien.

Verder heeft Pei niets willen loslaten over het design, de specificaties en de mogelijkheden van de OnePlus 6. De beste man heeft niet eens willen bevestigen of OnePlus 6 daadwerkelijk de naam wordt van het toestel of niet. Maar het feit dat de CEO nu al de inkeping aan het verdedigen is doet vermoeden dat we binnenkort een aankondiging of release kunnen verwachten. Meestal kondigt OnePlus zijn nieuwe toestel aan in juni, maar mogelijk gebeurt dit dus eerder. Wanneer de aankondiging plaatsvindt, is momenteel niet duidelijk.

Reacties (1)