‘Nieuwe modellen Nexus zullen Nexus-naam achter zich laten’

17 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
google-nexus-pixel-phone-2016

Als we de geruchten mogen geloven dan zullen de nieuwe modellen van de Nexus, Marlin en Sailfish, de Nexus-naam achter zich laten. In plaats daarvan krijgen de toestellen een Google-merk met zich mee. Datzelfde geldt mogelijk voor de nieuwe smartwatches.

Gerucht: Nieuwe Nexus-modellen laten bekende naam achter zich

Google werkt momenteel aan twee nieuwe smartphones: de 5-inch Marlin en de 5,5-inch Sailfish. Beide toestellen zouden door HTC gemaakt worden en, op de schermgrootte, dezelfde specs krijgen. Dat meldt althans het geruchtencircuit. Nu meldt datzelfde circuit dat beide toestellen de naam Nexus, die wordt gegeven aan toestellen die gemaakt worden met Google, achter zich zullen laten. Marlin en Sailfish worden mogelijk voorzien van een Google-merk achterop. Uiteraard het de zoekmachinegigant hier nog niet op gereageerd.

De verwachting is dat beide toestellen onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 820-processor en 4GB aan werkgeheugen gaan krijgen. Ook krijgen ze camera’s van acht en dertien megapixel. De verschillen zitten hem in de grootte van de schermen en de resoluties (qhd voor Sailfish versus hd voor Marlin). Naast dit gerucht leeft ook het gerucht dat de nieuw smartwatches van Google, hier te zien, geen Nexus-naam gaan krijgen. Ook daar zal de fabrikant van de hardware de naam Google achterop gaan drukken.

Reacties (0)