Nederland in top vijf van snelste lte-netwerken ter wereld

11 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
4G lte wereldkaart

Nederland heeft een van de snelste 4G lte-netwerken ter wereld. In een wereldwijde ranglijst staat ons land op nummer vijf. In Europa is Nederland de derde, na Hongarije en Noorwegen.

Het allersnelste mobiele internet valt te genieten in Singapore. Daar worden mensen met een 4G-verbinding op hun mobieltje bediend met een snelheid van 45,6 Mbps.

Hongarije en Noorwegen nog sneller

Na Singapore komt een ander Aziatisch land, namelijk Zuid-Korea, die net wat langzamer is. Na Hongarije en Noorwegen komen we Nederland tegen in het lijstje. De lts-snelheid die hier wordt gehaald, is 38,4 Mbps.

VS, Engeland en Frankrijk langzaam

Opvallend is dat landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland helemaal niet voorkomen in de top vijftien, evenals de Verenigde Staten. Wel Kroatië, Nieuw-Zeeland, Bulgarije en België. De zuiderburen sluiten de top vijftien af met een snelheid van 29,3 Mbps. De snelheid zegt weinig over de verkrijgbaarheid van 4G lte. Die is in de VS wel beter dan in de meeste andere landen. In Nederland brengt de verkrijgbaarheid van lte ons land eveneens op de vijfde plek in de ranglijst. Die is dus erg goed.

Wereldkaart

Alle cijfers staan in het State of LTE Report van Open Signal, waarin periodiek wordt nagegaan hoe het staat met de verspreiding van 4G in de wereld. Op bijgaande wereldkaart wordt weergegeven welke landen de beste mobiele internetverbindingen hebben. Hoe donkerder, hoe beter. De langzaamste 4G-verbindingen zijn er in Costa Rica en India, die nauwelijks 5,14 Mbps halen. China, bijna heel Afrika en enkele Zuid-Amerikaanse landen moeten het zelfs helemaal zonder 4G stellen.

Reacties (0)