‘Mozilla werkt met Foxconn aan Firefox OS-tablet’

28 mei 2013 1 Minuut 1 Reacties
Firefox-OS

Op dit moment zijn Android en iOS de twee meest populaire besturingssystemen voor tablets, op afstand gevolgd door Windows 8. Mogelijk krijgen we er binnenkort echter een nieuwe speler bij in de vorm van Firefox OS.

Ontwikkelaar van de Firefox browser en het onlangs gelanceerde Firefox OS voor smartphones, Mozilla, zou volgens recente berichten samen met het Chinese Foxconn werken aan een tablet die draait op Firefox OS. De twee bedrijven hebben deze week een uitnodiging aan de pers verstuurd voor een presentatie van een nieuw apparaat. De presentatie vindt plaats van 3 juni.

Bronnen van Focus Taiwan zeggen al te weten wat we die dag gaan zien; een Firefox OS-tablet. Tot op heden heeft Mozilla alleen een aantal demonstraties van het besturingssysteem op smartphones getoond en in samenwerking met het Spaanse Geeksphone twee smartphones met Firefox OS gelanceerd. Deze smartphones zijn met name gericht op ontwikkelaars zodat zij applicaties voor het nieuwe platform kunnen gaan ontwikkelen.

Eerder gaf Mozilla al aan samenwerkingsverbanden met een aantal grote spelers in de markt gesloten te hebben, waaronder LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE, en Deutsche Telekom. Door zelf een besturingssysteem voor mobiele apparaten probeert het bedrijf met haar browser voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt. Op dit moment zijn Chrome en Safari daarin de grote spelers.

Reacties (1)