Firefox-browser gaat automatisch afspelende video’s dempen

05 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Firefox-browser

Mozilla heeft laten weten dat de Firefox-browser later dit jaar video's die automatisch worden afgespeeld zal gaan dempen. De functie komt naar Android toe in maart, maar over een update voor de iOS-versie is momenteel nog niets bekend.

Firefox gaat auto-play video’s dempen

Softwareontwikkelaar Mozilla heeft aangekondigd dat de Firefox-browser later dit jaar automatisch video’s en geluiden gaat dempen die automatisch worden afgespeeld. De functie komt naar versie 66 van de browser, die op 19 maart aanstaande wordt uitgebracht voor Windows en Android. Over de iOS-versie is nu nog niets bekend. Gebruik je de browser dus en heb je zelf nergens op een afspeelknop gedrukt terwijl er toch iets wordt afgespeeld, dan heb je daar straks binnen deze browseromgeving dus geen last meer van.

Mocht je het toch geen probleem vinden dat bepaalde websites, zoals YouTube of Netflix, automatisch video’s afspelen, dan kun je altijd instellen dat Firefox de video’s niet hoeft te dempen. Mocht je een website toegang hebben gegeven tot je microfoon en camera, dan wordt het geluid niet gedempt; deze websites gebruik je dan waarschijnlijk voor videoconferenties. Andere browsermakers, zoals Google, Microsoft en Apple, hebben in het verleden ook al stappen genomen en ervoor gezorgd dat je niet constant wordt gestoord door video’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)