Microsoft werkt aan een nieuwe accubesparingsmodus voor Windows 10

20 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-startmenu

Microsoft werkt momenteel aan een nieuwe accubesparingsmodus voor Windows 10, waarmee je simpele keuzes kunt maken voor het systeem. Het moet voor gebruikers nog gemakkelijker worden te kiezen voor een lange accuduur of een meer prestatiegerichte toepassing.

Nieuwe accubesparingsmodus voor Windows 10

Microsoft test momenteel een nieuwe feature voor Windows 10 waarmee gebruikers, middels een simpele slider, gemakkelijk kunnen aangeven of ze willen gaan voor prestatiegericht werken (waardoor de computer of tablet merkbaar sneller is) of voor een meer accubesparende modus (waardoor het apparaat iets trager wordt, maar wel langer meegaat op de beschikbare energie). Dat kun je nu ook al enigszins instellen voor jezelf, maar daar dien je wel het ouderwetse configuratiescherm voor te openen, waar je de optie kunt vinden.

Dat is dus minder toegankelijk dan de manier waarop Microsoft waarschijnlijk de nieuwe energieopties wil gaan presenteren. Wanneer je op het batterijicoontje klikt of tapt, dan zou je de slider te zien moeten krijgen, blijkt uit een testversie van Windows 10. Het is op moment van schrijven niet bekend wanneer Microsoft deze mogelijkheid aan het besturingssysteem zal toevoegen. Mogelijk zien we deze optie – en meer – straks terug in april wanneer de Creators Update voor het platform moet verschijnen. Maar je kunt nu ook een Windows Insider worden.

Reacties (0)