Microsoft verlaagt prijs Surface Pro en Touch Cover voor Surface RT

29 augustus 2013 1 Minuut 3 Reacties
Microsoft-Surface-Pro

Na in juni de prijs van de Surface RT al flink verlaagd te hebben heeft Microsoft deze week ook de prijs van de Surface Pro verlaagd. Daarnaast heeft Microsoft de prijs van de Touch Cover accessoire voor de Surface RT verlaagd.

In de Microsoft Store is de Surface Pro 100 euro goedkoper geworden en retailers zullen snel volgen met deze prijsverlaging. Voor het model met 64GB aan opslaggeheugen moet nu 786 euro betaald worden en voor 128GB aan opslagcapaciteit moet 886 euro neergelegd worden. Daarnaast hoeft voor de Touch Cover nog maar 80 euro betaald te worden, een prijsverlaging van 40 euro.

De prijs van de Surface RT is onveranderd gebleven maar deze werd in juli al verlaagd naar 336 euro. Wel heeft Microsoft de prijs van de Touch Cover accessoire verlaagd. Zo moest eerst 100 euro extra betaald worden voor de tablet in combinatie met cover en kost dit nu nog maar 50 euro extra.

De prijsverlagingen zijn geen grote verrassing aangezien Microsoft al eerder aangegeven heeft dat de verkopen van in ieder geval de Surface RT tegenvallen. Om de grote voorraad die nog aanwezig is weg te werken worden de verkopen nu met prijsverlagingen gestimuleerd.

Daarbij heeft Microsoft reeds bevestigd te werken aan opvolgers voor de Surface tablets. Wat we van deze modellen kunnen verwachten is nog onduidelijk maar volgens de laatste geruchten zou de tweede generatie Surface RT draaien op een Nvidia Tegra 4-processor en zou de tweede generatie Surface Pro uitgerust worden met een Intel Haswell-processor.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Paulo dekkers

Paulo dekkers
29 augustus 2013 om 16:35

Gelden de prijsverlagingen ook in Nederland?

Inloggen


29 augustus 2013 om 16:46

Ja, check link in artikel.

Inloggen
Paulo dekkers

Paulo dekkers
29 augustus 2013 om 17:01

Dat is mooi. Dan ga ik een kijken of ik geld terug kan krijgen.
22 08 2013 een 128GB versie gekocht. een week later een 100euro prijs verlaging.

Inloggen