Microsoft trekt officieel de stekker uit Windows 10 Mobile

09 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-mobile-retina

Microsoft heeft via Twitter laten weten dat de ontwikkeling van Windows 10 Mobile is stopgezet en dat de stekker uit het project is getrokken. Heb je dus een toestel met dit besturingssysteem aan boord, dan hoef je geen nieuwe functies meer te verwachten.

Ontwikkeling Windows 10 Mobile stopgezet

In een serie tweets heeft Microsoft-medewerker Joe Belfiore laten weten dat de ontwikkeling van Windows 10 Mobile is stopgezet. Er komen dus geen nieuwe functies meer aan. Wel krijgen de mensen die het platform gebruiken nog beveiligingsupdates en bugfixes. Dat Microsoft hiervoor gekozen heeft, komt niet als een verrassing. Tijdens de ontwikkeling van Windows 10 Fall Creators Update leek het er niet op dat het bedrijf voornemens is nog wat met 10 Mobile te doen. De serie tweets van Belfiore bevestigen dat idee nu dus.

Voor veel mensen is Windows 10 Mobile inmiddels al ruim een jaar ‘dood’, maar Microsoft heeft niet eerder publiekelijk toegegeven dat dit het geval is. Bovendien is het zo dat Windows 10 steeds beter gaat samenwerken met Android en iOS en dat enkele hooggeplaatste Microsoft-medewerkers, zoals Belfiore (maar ook niemand minder dan Bill Gates), inmiddels zijn overgestapt op Android. Maar uiteindelijk zorgde onder meer het lage aantal apps ervoor dat mensen 10 Mobile niet wilde gebruiken, ondanks alles dat Microsoft daar aan deed.

Reacties (0)