‘Microsoft start productie nieuwe Surface tablet in juni’

07 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-Surface-2-retina

Het is al een tijdje stil wat betreft geruchten over nieuwe Surface tablets maar de kans is groot dat we komende zomer de derde generatie gaan zien. Volgens nieuwe geruchten start Microsoft in juni met de productie.

Volgens bronnen van Digitimes, een website met een wisselvallige reputatie, begint Microsoft in juni met de productie van een nieuwe Surface tablet. Over het formaat en de specificaties van dit model is nog niks bekend maar Microsoft zou de tablet in juni aankondigen, waarna deze in oktober in de winkels moet liggen. Daarnaast meldt Digitimes dat Microsoft al bezig is met de ontwikkeling van de vierde generatie Surface tablet. De productie van een aantal componenten van dit model zou in september van start gaan, wat mogelijk betekent dat de tablet begin 2015 aangekondigd wordt.

Het blijft gissen wat we precies van de derde en vierde generatie Surface tablet kunnen verwachten. Kijkend naar de geruchten en ontwikkelingen in de markt is de kans groot dat Microsoft een Surface mini op de markt brengt. Mogelijk krijgt dit model een formaat tussen de 7- en 8-inch, en gaat Microsoft hiermee de concurrentie aan met onder meer de Lenovo Miix 2 en de Acer Iconia W4. Of Microsoft vast blijft houden aan Windows RT is vooralsnog onduidelijk.

Afgelopen maand verscheen het bericht dat Microsoft in 2014 vol inzet op tablets. Het bedrijf uit Redmond zou dit jaar 25 miljoen tablets met Windows 8 willen verschepen, vijfmaal zoveel als in 2013. Onder meer Toshiba, Asus, Acer, Dell en HP zouden aan de slag gaan met nieuwe tablets, terwijl Sony en Lenovo zich focussen op Android.

Advertentie

Lees ook onze Microsoft Surface 2 review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)