Microsoft: SkyDrive komt naar Android

17 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-SkyDrive

Het opslaan van al je documenten, afbeeldingen en video’s in een virtuele wolk, de toekomst volgens vele grote multinationals. Ook Microsoft lijkt nu het licht te hebben gezien, met de introductie van de officiële SkyDrive applicatie wil het bedrijf de directe concurrentie aangaan met onder meer cloud-opslag diensten Dropbox en Google Drive.

Wat is houdt die virtuele wolk in?

De cloud is een innovatieve manier om bestanden in op te slaan. Vooralsnog worden foto’s en video’s veelal opgeslagen op een (externe-) harde schijf, usb-stick of ander medium, nadeel hiervan is dat bestanden niet altijd toegankelijk zijn, de cloud (de virtuele wolk) moet daar verandering in brengen. Door bestanden hierin op te slaan zijn deze waar en wanneer u maar wilt op te vragen mits er een internetverbinding aanwezig is. Ook het bewerken van bijvoorbeeld Word-documenten is geen probleem, uw aangepast document wordt opgeslagen en vervolgens is het opnieuw mogelijk om het bestand te bewerken en te bekijken. 

In onderstaande video vind je een eerste indruk van (het vernieuwde) SkyDrive.

SkyDrive gaat concurrentie aan

SkyDrive wil de directe concurrentie met grote bedrijven als Dropbox (Dropbox) en Google (Google Drive) aangaan. SkyDrive biedt standaard 7GB aan gratis opslagruimte en biedt gebruikers de mogelijkheid om door bestanden te bladeren en content te uploaden.

Tot op heden zijn Android-gebruikers aangewezen op software van derden of hun mobiele browser. Daar komt binnenkort verandering in aangezien Microsoft heeft aangegeven dat de SkyDrive app binnen enkele weken in de Google Play Store zal verschijnen.

iOS en Windows Phone

SkyDrive was al eerder gelanceerd voor iOS en Windows Phone platformen. Microsoft heeft bevestigd het design en mogelijkheden door te voeren naar haar Android versie.

Bron

Reacties (0)