Microsoft presenteert Surface Pro 6: zelfde design met snellere hardware

03 oktober 2018 2 Minuten 0 Reacties
Surface Pro 6

Microsoft heeft de Surface Pro 6 gepresenteerd. De tablet die je laptop kan vervangen ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de voorganger, maar heeft snellere hardware aan boord met de achtste generatie Intel Core i5- of i7-processor.

Microsoft heeft gisteravond de Surface Pro 6 gepresenteerd. Deze zomer gingen geruchten rond dat het nieuwe model een volledig nieuw ontwerp zou krijgen. De geruchten waren echter wat te voorbarig. De zojuist aangekondigde Surface Pro 6 heeft qua design veel weg van de voorganger. Intern is het model echter wel voorzien van een stevige upgrade ten opzichte van de Microsoft Surface Pro (2017).

Zelfde design, betere hardware

De Surface Pro 6 is wederom een flinke tablet die je laptop prima zou kunnen vervangen met de optionele Type Cover. Ook dit keer is het model voorzien van een 12,3″-scherm. De processor heeft een flinke upgrade gekregen. Voor het eerst in de serie ondersteunt de Surface Pro 6 quadcore-processors. Het basismodel wordt geleverd met een achtste generatie Intel Core i5-processor. Tevens komen er modellen met een achtste generatie i7-processor op de markt. Je kunt kiezen uit 8 GB of 16 GB werkgeheugen en het intern geheugen varieert van 128 GB tot 1 TB. De binnenkant is verder voorzien van een verbeterd koelsysteem. Samen met de achtste generatie Intel-processors zou het nieuwe model 67 procent sneller moeten zijn dan de vorige generatie. De batterij moet dit keer 13,5 uur meegaan en er is tevens een acht megapixel HD-camera met autofocus aanwezig.

Wederom geen usb-c aanwezig

Intern is er dus een flinke stap voorwaarts gemaakt. Aan de buitenkant zijn er weinig verschillen te ontdekken. Volgens Microsoft biedt het scherm een beter contrast dan ooit, maar het is opnieuw een 12,3″-scherm. Ook qua connectiviteit biedt het nieuwe model dezelfde mogelijkheden en zijn er nog steeds geen usb-c-poorten aanwezig. De Type Cover (toetsenbord) is ook dit keer optioneel verkrijgbaar en wordt niet standaard meegeleverd. De Type Cover voor de Surface Pro 6 zal verkrijgbaar zijn in Black, Burgundy, Cobalt Blue en Platinum. Nieuw is wel de kleur zwart voor de Surface Pro 6, naast de zilveren kleur van de voorganger die dit keer wederom verkrijgbaar zal zijn.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Het basismodel van de Surface Pro 6 met i5-processor, 8 GB werkgeheugen en 128 GB intern geheugen kost 899 dollar en komt 16 oktober uit in de Verenigde Staten. In 2019 moet het nieuwe model ook in Nederland verschijnen. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Reacties (0)