Microsoft ontvangt klachten over ruimtereductie OneDrive

05 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-OneDrive-apps

Microsoft heeft klachten van OneDrive-gebruikers ontvangen over de ruimtereductie die Microsoft gaat doorvoeren volgend jaar. Vanzelfsprekend zijn veel mensen het hier niet mee eens, aangezien ook de mensen die de dienst niet misbruiken worden nu gepakt.

Eerste klachten over Microsoft OneDrive staan online

De eerste mensen met klachten hebben zich gemeld op de feedbackpagina van de cloudopslagdienst Microsoft OneDrive. Onlangs bracht Microsoft het nieuws naar buiten dat het alle bestaande pakketten voor Microsoft OneDrive gaat reduceren. Zo wordt het ongelimiteerde plan omgezet in 1TB ruimte, verdwijnen de 100GB- en 200GB-opties en hebben gratis gebruikers voortaan nog maar toegang tot 5GB aan online ruimte. Dat terwijl Microsoft een jaar geleden andere beloftes maakte, waar het bedrijf nu dus op terugkomt.

En dat kan niet door de beugel. Het is een vreemde manier van zakendoen, maar dit kan dus gebeuren in een wereld die afhankelijk wordt van online diensten (aangevuld met abonnementen). Op het moment van schrijven hebben meer dan 27000 mensen gestemd op de feedback en hebben meer dan 1300 mensen persoonlijke reactie achtergelaten op de klacht – reden te meer om te denken dat Microsoft dit echt wel ziet. Maar of het bedrijf uit Redmond zijn beslissing terugdraait valt te betwijfelen. Enkelen verpesten het vaker voor de rest…

Reacties (0)