Microsoft maakt iOS-versie Edge beschikbaar voor iPad-gebruikers

16 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
microsoft edge

In november maakte Microsoft de iOS-versie van zijn Edge-browser beschikbaar voor iPhone-gebruikers. De technologiereus beloofde toen dat er ook een tabletversie zou komen en die is er nu. De preview-versie van de app is nu voorzien van ondersteuning voor iPads.

Microsoft Edge voor iPad

De browser van Microsoft is vooral geworden wat je ervan zou verwachten. Microsoft heeft de interface wat vergroot, zodat die beter werkt op het grotere scherm van de iPad. Verder is Edge ook voorzien van wat kleine functies, waaronder een “continue on PC”-optie. Ook heeft Microsoft opties toegevoegd als het wisselen van een licht naar een donker thema.

Enigszins opmerkelijk en ook jammer is dat de browser een belangrijke functie van iOS niet ondersteunt. Het is niet mogelijk om de browser naast een andere app te draaien. Tegelijk kan dat later nog toegevoegd worden aan de app, zodra die beschikbaar is voor alle iPad-gebruikers.

Ook nog niet toegevoegd, maar wel in de maak, is een functie waarbij het mogelijk is om tabbladen te synchroniseren tussen de Windows PC en de iPad of iPhone-versie van Edge. Microsoft beloofde in het verleden al eens dat die er wel zou gaan komen. Het is alleen nog wachten op het moment dat die er is.

Reacties (0)