Microsoft lanceert ‘Windows 8.1 with Bing’ voor goedkope tablets

23 mei 2014 2 Minuten 2 Reacties
Windows-8-1-Update-1

Windows 8.1 with Bing wordt gratis aangeboden aan fabrikanten van goedkope tablets en beschikt standaard over de Bing zoekmachine.

Er gingen al wat geruchten over maar Microsoft heeft vandaag officieel het bestaan van ‘Windows 8.1 with Bing’ bevestigd. Deze versie wordt gratis of tegen een lage vergoeding aangeboden aan fabrikanten van goedkope tablets en laptops.

Windows 8.1 with Bing is een Windows-versie die exact dezelfde functionaliteiten biedt als Windows 8.1. Voor de gebruiker verandert er dan ook helemaal niets. Er zit echter een addertje onder het gras want de naam van deze versie is niet voor niets ‘with Bing’. Deze versie van Windows gebruikt namelijk standaard de zoekmachine Bing, eigendom van Microsoft, in de webbrowser en fabrikanten mogen dit niet aanpassen. Als consument heb je echter wel de mogelijkheid om in de instellingen te duiken en de standaard zoekmachine te wijzigen.

Windows 8.1 with Bing wordt gratis aangeboden aan fabrikanten van tablets die 9-inch of kleiner zijn en minder dan 250 dollar kosten. Fabrikanten van laptops die 250 dollar of goedkoper zijn mogen deze versie ook gratis gebruiken. Wanneer fabrikanten deze versie voor een duurdere laptop of grotere tablet willen gebruiken moet een lage vergoeding betaald worden. Vooral voor fabrikanten biedt Windows 8.1 with Bing dus voordelen, met name qua kosten. Daarbij kan deze versie niet los gekocht worden en wordt dus altijd met hardware geleverd.

Maar, waarom introduceert Microsoft een nieuwe Windows-versie wanneer het bedrijf al aangegeven heeft Windows 8.1 gratis beschikbaar te stellen voor tablets met een formaat van 9-inch? Het is niet helemaal duidelijk of Microsoft hier aan vasthoudt, zo meldt Microsoft-kenner Paul Thurrot, maar met de Bing-versie probeert Microsoft wat geldt terug te verdienen. De kans is namelijk groot dat mensen die een goedkope Windows tablet of laptop kopen toch niet in de instellingen gaan zitten om de zoekmachine te veranderen en dus standaard gebruikmaken van Bing.

Overigens is het ook interessant om te weten dat sommige tablets die op Windows 8.1 with Bing draaien geleverd worden met een gratis jaarabonnement op Office 365. Dit houdt in dat je de Office-apps van Microsoft een jaar gratis kunt gebruiken, inclusief opslag in de cloud. Na dit jaar moet er wel voor betaald worden. Ook dit is weer een poging van Microsoft om meer consumenten aan het Windows ecosysteem en geld te verdienen aan diensten in plaats van hardware en besturingssystemen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Marieke

Marieke
16 april 2016 om 10:01

Kan deze versie van Windows dan wel geupgrade worden naar Windows 10?

Inloggen
Marieke

Marieke
16 april 2016 om 10:02

Kan je deze versie van Windows dan wel upgraden naar Windows 10?

Inloggen