Microsoft lanceert nieuwe foto-, video- en teken-apps voor Windows 8.1

17 oktober 2013 1 Minuut 1 Reacties
Microsoft-Windows-8-Movie-Moments

Vandaag is de dag dat Microsoft de grote Windows 8.1-update uitrolt naar alle gebruikers van Windows 8 en Windows RT, maar ook aan apps is gedacht. Naast de lancering van de officiële Facebook-app voor Windows 8.1 komt Microsoft zelf met een viertal nieuwe apps.

Microsoft introduceert deze week een viertal multimedia applicaties voor de creatievelingen onder ons. Er is een app voor het bewerken van foto’s, het maken van foto’s, tekenen en schetsen, en het bewerken van video’s.

Camera

Met de nieuwe camera-app maakt het mogelijk om foto’s en video’s te maken met je tablet. Daarbij is het mogelijk om tijdens het maken van een video snel een foto te maken, en kun je middels de Panorama-functie panorama foto’s maken. Wanneer je precies die perfecte foto wilt kun je met de ‘photo loop’ functie één seconde voor en één seconde na het drukken op de knop een aantal foto’s laten maken zodat er zeker wat goeds tussen zit.

Advertentie

Photo’s

Wanneer je foto’s gemaakt hebt wil je ze natuurlijk organiseren en bewerken. Met de nieuwe Photo-app kun je beide taken uitvoeren. Het bewerken kan automatisch met een aantal filters of handmatig, en daarbij wordt alles direct voor je in de cloud opgeslagen.

Movie Moments

Movie Moments is een app waarmee je videomateriaal op een Windows 8 tablet of pc kunt bewerken. De app is niet te vergelijken met de geavanceerde edit-programma’s maar het is onder meer mogelijk video’s in te korten, titels toe te voegen en muziek onder je video te leggen. Onderstaande video is gemaakt met Movie Moments.

Fresh Paint

Voor diegenen die het liefst een pen of kwast in de hand hebben is Fresh Paint de ideale app. De nieuwe app beschikt over meer mogelijkheden dan de oude Paint-app en is voorzien van heel wat nieuwe features als waterkleuren en nieuwe kwasten.

Reacties (1)