Microsoft kondigt Surface Pro X met ARM-processor aan (update)

02 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-surface-pro-x-1

Naast de Microsoft Surface Pro 7 heeft het Amerikaanse bedrijf ook de nieuwe Surface Pro X gepresenteerd tijdens hetzelfde evenement. Dit is het eerste Surface Pro-model dat onder de motorkap een ARM-processor heeft zitten.

Dit is de Microsoft Surface Pro X

Microsoft heeft de Surface Pro X gepresenteerd, de eerste Surface Pro met een ARM-processor sinds de release van de Surface 2. Desondanks ziet Microsoft dit als een volwaardig Surface Pro-apparaat en niet als een alternatief of vervangend model van goedkopere Surface devices. De Pro X heeft een scherm van 13-inch, een resolutie van 2.880 bij 1.920 pixels en dunnere schermranden dan je van een Surface Pro gewend bent. De processor is in samenwerking met Qualcomm gemaakt en wordt de Surface SQ1-processor genoemd (gebaseerd op Snapdragon 8xc-processor).

Van buiten lijkt de Surface Pro X op een normale Surface Pro, maar dan met rondere hoeken. Ook is er een nieuwe dock aanwezig, waar je de nieuwe Surface Slim-stylus in kunt stoppen. De stylus zit dan in een speciaal vakje boven het toetsenbord, waar die ook meteen opgeladen wordt. De Pro X weegt 760 gram en is slechts 5,3 millimeter dun. Het is tot nu toe de dunste laptop die Microsoft uitgebracht heeft. Verder beschikt de X over twee usb-c-poorten, twee microfoons met ruisfilter, een 4k-webcam snelladen en lte-ondersteuning. Meer informatie volgt snel; dan wordt het bericht geüpdatet.

De nieuwe Surface Pro X is vanaf 19 november verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.499,00 euro. De Type Cover en Surface Pen zijn los verkrijgbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)