Microsoft: Keyboard in Windows 8 is ideaal voor touch

19 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
Microsoft-on-screen-keyboard

Microsoft richt zich met de komst van Windows 8 vol op touch-bediening. Een van de belangrijkste elementen waar dit uit blijkt is natuurlijk de voor touch geoptimaliseerde Metro interface. Toch gaat de optimale touch integratie dieper dan dat. In een uitgebreide blogpost maakt de softwaregigant namelijk duidelijk waarom het nieuwe on-screen keyboard ideaal is voor touch.

Veel mensen zien de tablet vooral als content consumptie apparaat, puur omdat de creatie content via een on-screen keyboard niet zo comfortabel is. Probeer maar eens een lange tekst op een on-screen keyboard te typen. Om deze reden rusten veel fabrikanten hun tablets ook uit met een keyboard dock of kun je een losse keyboard accessoire kopen. Volgens Microsoft is Windows 8 uitermate geschikt voor het typen van langere teksten via het on-screen keyboard. De werking ervan en de lay-out zijn namelijk gebaseerd op een aantal onderzoeken waardoor het typen comfortabeler moet zijn.

In de blogpost legt Microsoft uit dat er naar drie manieren van typen gekeken is; met je handen rustend op de tafel terwijl ook de tablet plat op tafel ligt, met één hand en de tablet in de andere hand, en typen met twee duimen. Vervolgens is er middels eye-tracking camera’s onderzocht waar mensen naar kijken bij het gebruik van een on-screen keyboard. Vanuit deze resultaten heeft Microsoft het on-screen keyboard helemaal opnieuw ontworpen en de grootte van toetsen aangepast. Deze grootte kan ook nog eens aangepast worden kijkend naar hoe ver je vingers kunnen reiken. Volgens Microsoft moet er voldoende ruimte vrij zijn zodat je goed kunt lezen wat je aan het typen bent.

De eerste Windows 8 tablets worden eind oktober op de markt verwacht dus dan pas zullen we zien of het on-screen typen daadwerkelijk comfortabeler is. Mocht je toch een fysiek keyboard prefereren dan heeft Microsoft haar eigen Surface tablets uitgerust met een optionele keyboard cover

Reacties (0)