Microsoft demonstreert startknop Windows 8.1

07 juni 2013 1 Minuut 1 Reacties
Windows-8-1-Start-2

Een ruime week geleden gaf Microsoft een uitgebreide preview van Windows 8.1 op papier en deze week publiceerde de softwaregigant een uitgebreide video waarin de nieuwe features en functies van het besturingssysteem uitgelicht werden. In die video ontbrak echter nog één functie; de Startknop.

Microsoft gaf vorige week aan dat de Startknop met de Windows 8.1-update terug zou keren in het besturingssysteem maar niet op de manier waarop we de knop gewend zijn. Waar de knop bij eerdere versies van Windows een menu opende zorgt de knop er nu alleen maar voor dat je terugkeert naar het startscherm met tegels of een overzicht van alle applicaties die op je pc of tablet geïnstalleerd zijn. In onderstaande video, gemaakt tijdens Computex 2013, toont Microsoft tijdens een presentatie de werking van de nieuwe startknop.

Op 26 juni houdt Microsoft de Build-conferentie voor ontwikkelaars. Hier geeft het bedrijf meer details over de Windows 8.1-update, worden er meer demonstraties gegeven en wordt ook de eerste publieke testversie gelanceerd. De Windows 8.1-update moet voor het einde van dit jaar nog gratis uitgerold worden naar alle gebruikers van Windows 8 en Windows RT.

Reacties (1)