Microsoft brengt Xbox Live naar mobiele games voor iOS en Android

14 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Xbox live

Binnenkort kun je wellicht achievements halen in mobiele games voor iOS en Android. Microsoft brengt een ontwikkelaarskit uit voor mobiele gameontwikkelaars, zodat Xbox Live-functies ook naar de smartphone en tablet gebracht kunnen worden.

Microsoft brengt Xbox Live naar iOS- en Android-apparaten. Het gaat hier niet simpelweg om de bestaande Xbox-app, maar echt om de Xbox Live-dienst. Microsoft lanceert een sdk (software development kit) voor gameontwikkelaars waarmee ze zelf Xbox Live-functionaliteiten naar games kunnen brengen die draaien op iOS en Android.

Microsoft brengt dus zaken als achievements, gamerscore en vriendenlijsten naar mobiele games voor de smartphone of tablet. Het is aan de mobiele gameontwikkelaars om de functionaliteiten toe te voegen. Zo kun je dus straks wellicht achievements halen in Pokémon Go en andere populaire games, mits de ontwikkelaars de functionaliteiten zullen toevoegen.

Achievements bij je mobiele games

Mobiele gameontwikkelaars kunnen zelf kiezen welke functionaliteiten ze van Xbox Live willen toevoegen aan hun games. Voor gebruikers is het straks gemakkelijk, want ze kunnen gewoon inloggen met hun eigen Microsoft-account. Dit account gebruik je nu ook voor bijvoorbeeld je e-mail van hotmail en van je account op je Xbox One.

Plannen om Xbox Live ook te brengen naar spelcomputers van concurrenten Nintendo en Sony, met respectievelijk de Nintendo Switch en de PlayStation 4 zijn er nog niet, maar volgens Kareem Choudhry, Gaming Cloud Chief van Microsoft, staat het bedrijf altijd open om de Xbox Live-dienst verder uit te breiden. De kans dat met name Sony hiervoor open staat is echter nihil.

Reacties (0)