Meeste tijd op tablets en smartphones wordt besteed aan games

02 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Dell-Venue-8-Pro-review-prestaties

Je zou zeggen dat het surfen op het internet of het checken van je e-mail de populairste activiteiten op een tablet en smartphone zijn, maar uit onderzoek van Flurry blijkt dat we nog steeds de meeste tijd op onze mobiele apparaten besteden aan spelletjes.

Flurry heeft de gegevens van 400.000 applicaties op 1,3 miljard iOS en Android tablets en smartphones verzameld, en aan de hand hiervan uiteen gezet welke toepassingen het meest gebruikt worden. Volgens het onderzoeksbureau spenderen we gemiddeld 2 uur en 42 minuten per dag op de mobiele apparaten, 2,5 procent langer dan een jaar eerder. Een onderscheid tussen tablets en smartphones wordt niet gemaakt.

Van de tijd die we op onze tablets en smartphone spenderen wordt 14 procent ingezet voor het surfen op het internet. Safari is met 7 procent de meestgebruikte browser, gevolgd door de Google browsers met 5 procent. De overige tijd wordt besteed aan applicaties, en niet geheel verrassend is Facebook met 17 procent van de tijd de meest populaire app. Ook social messaging apps als WhatsApp zijn met 9,5 procent populair. Echter, de apps waar de meeste tijd aan besteed wordt zijn de spelletjes. Games zijn verantwoordelijk voor 32 procent van de tijd die we op iOS en Android apparaten besteden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)