Meer tablet fabrikanten stellen lancering uit door lage verwachtingen en tekort aan componenten

16 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
Prijzen-honeycomb-tablets

Volgens bronnen van Digitimes hebben meer grote spelers op de tablet markt besloten de lancering van hun tablet PC's uit te stellen door lage verwachtingen van de markt en de mogelijke tekorten van belangrijke componenten door de aardbevingen in Japan.

De verwachting was dat veel fabrikanten met hun Android 3.0 Honeycomb tablets zouden komen nadat Motorola de Xoom gelanceerd had, maar de grote lanceringen blijven uit doordat de verkopen van de Xoom tegenvallen en de ondersteuning van Google volgens de fabrikanten minimaal is. Zij wachten liever nog een paar weken af voordat ze hun product lanceren.

ASUS heeft zo bijvoorbeeld in meerdere regio’s aangekondigd twee weken later te komen met haar Eee Pad Transformer, al zegt de fabrikant zelf dat dit door de grote vraag is. HTC heeft volgens de bronnen ook besloten haar Flyer tablet zo laat mogelijk op de markt te brengen en in zo klein mogelijke aantallen. Beide merken kampen ook met een tekort aan belangrijke onderdelen als touchscreens. HTC zelf zou alles ontkennen en zegt vast te blijven houden aan alle lanceerdata.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)