LeEco presenteert superphablets voor Amerikaanse markt

16 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
leeco-le-max-2

Vorige week maakte het Chinese merk LeEco (voorheen LeTv) bekend dat in Amerika een aantal nieuwe producten aangekondigd zouden worden. Kort daarna lekte het bedrijf zelf per ongeluk alle informatie uit. Het gaat om twee phablets en vier televisies.

Chinese Netflix

LeEco is een soort Chinese Netflix. Om meer klanten voor de content te krijgen, is het bedrijf begonnen om ook hardware te produceren. De apparaten beschikken veelal over zeer goede specificaties, zien er mooi en luxe uit en kosten erg weinig.

Superphones tegen opruimingsprijzen

Vandaar dat het merk ook buiten China zelf de aandacht trok. LeEco maakt behoorlijk gelijkwaardige concurrenten van superphones als de Samsung Galaxy S7 Edge en de HTC 10, voor een veel lagere prijs.

Le S3

LeEco heeft grote expansieplannen. Nu wordt de oversteek naar de Amerikaanse markt gewaagd. Wellicht niet lang hierna zal het bedrijf ook de Europese markt proberen te veroveren.

In Amerika brengt het bedrijf naast vier Androidtelevisies de phablets Le Max 2 en Le S3 op de markt. De Le S3 zou qua hardware overeenkomen met de Le 2, die met een Qualcomm Snapdragon 652-processor en een 5,5-inch full HD-scherm in het hoogste midrange-segment valt te scharen. Het apparaat is voorzien van een vingerafdruksensor en Android 6.0. Het wordt binnenkort in Amerika aangeboden voor 169 dollar.

Le Max 2: superphablet

De Le Max 2 is andere koek. Dit is een superphablet met een Snapdragon 820-processor, een 2K-scherm met een diagonaal van 5,7 inch, 21-megapixelcamera, Android 6.0 Marshmallow en snellaadtechnologie voor de 3100 mAh batterij. Plus een vingerafdruksensor. Voor deze specs betaal je in de Verenigde Staten straks 289 dollar.

Nederland nog aangewezen op importwinkels

In Nederland zijn de LeEco-telefoons voorlopig alleen nog via importwinkels te koop. Gearbest biedt de LeEco Le Max 2 aan voor 224 euro, waarbij je in de meeste gevallen iets van drie tientjes invoerrechten moet optellen.

Reacties (0)