Je kunt nu direct raw-bestanden importen in Adobe Lightroom op Android

10 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
adobe-lightroom-mobile

Adobe heeft een update uitgebracht voor Adobe Lightroom op Android. Je kunt nu direct raw-bestanden importeren vanaf een gekoppelde fotocamera. Daarna kun je die foto's meteen bewerken en versturen naar andere apparaten.

Download de update voor Adobe Lightroom

Mocht je al wat langer gebruikmaken van Adobe Lightroom op Android, dan weet je dat het al mogelijk is direct raw-bestanden te verwerken binnen de app. Maar je moest die foto’s nog wel met een omweg in Lightroom importeren. Die omweg is nu weggenomen, dankzij een update voor de app. Gebruikers zijn nu in staat direct de foto’s te importeren vanaf een camera. Wat je daarvoor nodig hebt is een kabel genaamd USB On-The-Go (OTG), die je tussen de camera en je Android-apparaat plaatst. Vervolgens kun je foto’s importeren.

Voor fotografen die goed overweg kunnen met de mobiele versie van Lightroom en er ook onderweg op werken, is dit een mooie update. Wanneer je een foto direct vanaf de camera kun importen naar het programma, dan heb je veel meer bewerkingsopties tot je beschikking, met betrekking tot witbalans, verzadiging en lichtinval. Wanneer je de foto’s bewerkt hebt binnen Adobe Lightroom, dan is het mogelijk die op te slaan en direct te delen met andere apparaten. Mocht je je afvragen of jouw camera ondersteund wordt, klik dan hier.

Adobe Lightroom

Reacties (0)