Ja, ook iOS 8.1.1 brengt problemen met zich mee

21 november 2014 1 Minuut 10 Reacties
iOS 8

Afgelopen maandag lanceerde Apple iOS 8.1.1 die een hoop bugs en problemen zou moeten oplossen; maar het lijkt alleen maar erger te worden. Niet alleen lost iOS 8.1.1 niet alle problemen op die al bestaan, het zorgt op zijn beurt ook voor een nieuwe lading bugs. Vervelend.

iOS 8.1.1

Afgelopen maandag lanceerde Apple de nieuwste update voor het besturingssysteem iOS 8. Het zou niet alleen de iPhone 4S en de iPad 2 sneller moeten maken, maar ook de gebruikelijke oplossingen aanbieden voor allerhande bugs, plus andere verbeteringen toevoegen. Maar het blijkt? Naast het feit dat gebruikers klagen dat nog niet alle problemen verholpen zien, zien we ook gebruikers klagen over tal van nieuwe problemen; zo is er een aantal mensen die geen stabiele Wi-Fi-verbinding kan realiseren.

Ook zijn er klachten over de iPad Mini, die ineens heel warm wordt tijdens het spelen van een mobiele game. Ook schijnen er problemen te bestaan met de Bluetooth-verbindingen. Het zorgt er in elk geval wederom voor dat iOS-gebruikers voor een nare kwestie komen te staan: moeten ze nou wel of niet updaten naar de nieuwste versie van het besturingssysteem? In dit geval zouden we zeggen van niet, aangezien het (blijkbaar) meer problemen oplevert dan verhelpt, dus is het verstandig te wachten totdat Apple met iOS 8.1.2 op de proppen komt.

Vanaf de eerste dag heeft Apple al problemen met iOS 8, wat de meest buggy release van Apple ooit is. En dat is terug te zien in de cijfers. Apple zelf zegt dat bijna zestig procent van de iOS-apparaten momenteel draait op iOS 8, terwijl extern onderzoek spreekt over vijftig procent. Dat is 45 dagen na release – in dezelfde periode haalde iOS 7 een percentage van tachtig procent, wat aanzienlijk beter is. Het is nu dus wachten totdat Apple 8.1.2 vrijgeeft of meteen doorgaat naar 8.2, aangezien die al voor ontwikkelaars is uitgebracht.

Reacties (10)