iOS 11 staat momenteel op 65 procent van alle geschikte iOS-apparaten

22 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iOS-11-1

Apple heeft de nieuwste iOS-distributiecijfers bekendgemaakt. Uit die cijfers blijkt dat iOS 11 op 65 procent van alle geschikte iOS-apparaten staat. Een groot deel van de gebruikers leunt dus nog steeds op iOS 10 of een nog oudere versie van het besturingssysteem.

iOS 11 groeit niet even hard als iOS 10

Apple heeft de nieuwste iOS-distributiecijfers online gezet op de ontwikkelaarspagina van het bedrijf. Uit de cijfers blijkt dat 65 procent van de geschikte iOS-apparaten momenteel op iOS 11 draait. Dat is een stijging van zes procentpunten sinds de laatste meting, begin december, toen het percentage nog op 59 procent stond. 28 procent van alle geschikte gebruikers leunt momenteel nog op iOS 10 en zeven procent zelfs op een nog oudere versie. Dat kan problematisch zijn, zeker wanneer er constant nieuwe gevaren opduiken voor het platform.

iOS 11 groeit momenteel minder hard wanneer je die groei naast iOS 10 zou leggen. In dezelfde periode vorig jaar stond iOS 10 op 76 procent van alle geschikte iPhones, iPads en iPods. Dat is dus een verschil van maar liefst elf procentpunten. Wellicht helpt het ook niet dat er steeds meer bugs en kwetsbaarheden naar boven komen, zoals de chaiOS-bug, het probleem met Homekit en natuurlijk Spectre. Ook is het zo dat Apple steeds kleine updates blijft uitbrengen, waardoor mogelijk mensen wachten totdat er écht een stabiele versie verschijnt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)