iOS 11 nu te downloaden voor iPhone en iPad: dit moet je weten

20 september 2017 2 Minuten 0 Reacties
Apple-iOS-11-1

Het is voor iOS-gebruikers nu mogelijk de nieuwste versie van het besturingssysteem downloaden naar hun iPhone en iPad: iOS 11. In dit artikel een overzicht van wat je moet weten en welke iPhones en iPads de update gaan krijgen.

Het is voor iOS-gebruikers nu mogelijk de nieuwste versie van het besturingssysteem te downloaden naar hun iPhone en iPad: iOS 11. In dit artikel een overzicht van wat je moet weten en welke iPhones en iPads de update gaan krijgen.

iOS 11 nu te downloaden

Eigenaars van een (recent verschenen) iPhone en iPad kunnen vanaf nu iOS 11 downloaden naar hun apparaten. Het OS gooit een aantal dingen op de schop. In dit uitgebreide achtergrondartikel lees je wat je ervan mag verwachten. Later maakte Apple nog een aantal andere dingen bekend die in iOS 11 worden geïntroduceerd, en daar lees je in dit artikel alles over. Voornamelijk het controlepaneel gaat op de schop, maar achter de schermen heeft Apple ook voor een hoop veranderingen gezorgd.

Deze iPads en iPhones krijgen iOS 11

Niet alle toestellen die Apple in de afgelopen jaren uitgebracht heeft kunnen de update naar iOS 11 ontvangen. Een aantal modellen vallen buiten de boot, en die toestellen blijven dus steken op iOS 10. Dit jaar gaat het om de iPhone 5, iPhone 5c en de vierde generatie iPad. Oudere toestellen zijn eerder al uitgesloten van grote updates. De nieuwste versie van iOS zal alleen te downloaden zijn op de volgende toestellen;

Advertentie

De iPhone 5, 5c en iPad 4 krijgen dus geen update naar iOS 11 maar kunnen nog wel op ondersteuning vanuit Apple rekenen. Dit in de vorm van kleine updates.

iOS 11 downloaden

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.

Meer lezen?

Meer informatie over de nieuwe iPhones, de iPhone X en iPhone 8 Plus, lees je in dit uitgebreide artikel, terwijl je op Wearables Magazine terecht kunt voor alles over de Apple Watch Series 3 en op Homecinema Magazine alles leest over de Apple TV 4K, die ook nog eens high dynamic range ondersteunt. Wil je de verschillen tussen de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en de iPhone X op een rijtje zien staan? Dan kun je in dit achtergrondartikel terecht.

Reacties (0)