Internet op je tablet middels tethering en mobiele hotspot

22 februari 2012 2 Minuten 4 Reacties
tethering

Internetten op je tablet kan op verschillende manieren. Zo hebben nagenoeg alle tablets de mogelijkheid om verbinding te maken met een Wifi netwerk. Daarnaast beschikken sommige tablets over een 3G module met SIM-kaart slot om mobiel te kunnen internetten. Nadelen van deze opties zijn dat je niet altijd de beschikking hebt over een Wifi netwerk en dat een data

Het zal sommigen opvallen dat er helemaal geen Persoonlijke hotspot functie te vinden is. Dit is in de meeste gevallen op te lossen met de volgende stappen;

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Mobiel datanetwerk
  2. Vul onderaan deze pagina de instellingen voor je internetverbinding in
  3. Zodra deze zijn ingesteld zal op de vorige pagina de Persoonlijke hotspot optie verschijnen.
Mocht dit niet lukken kun je onderstaande proberen;
  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen
  2. Reset deze instellingen en zodra de iPhone opnieuw opgestart is zou de Persoonlijke hotspot functie in het instellingen menu bij Netwerk moeten verschijnen

Daarbij lijken sommige providers deze functie geblokkeerd te hebben waardoor je deze functie niet terugziet in het menu. Mocht je het alsnog willen is het alleen mogelijk via een zogenaamde Jailbreak.

Tablet instellingen

Advertentie

Wanneer je de Persoonlijke hotspot eenmaal geactiveerd hebt kun je op je tablet de Wifi functie activeren. Zoek via de Wifi instellingen naam het Wifi netwerk dat door je iPhone aangemaakt wordt (de naam van je iPhone). Zodra je deze gevonden hebt maak je verbinding door het eerder gekozen wachtwoord in te voeren. Eenmaal verbonden kun je internetten via het abonnement dat je gebruikt voor je iPhone.

Tetheren met een Android smartphone

Android smartphone instellingen

Voordat je begint is het belangrijk om te weten op welke versie van het Android besturingssysteem je smartphone draait. Tethering via Wifi is namelijk alleen mogelijk met Android smartphones die draaien op Android 2.2 of hoger. Wanneer dit klopt kun je doorgaan om de Wifi verbinding op te zetten.

Ha naar het Instellingen menu en kies de tab ‘Draadloos en netwerken’. In dit menu kun je, afhankelijk van de Android versie die je gebruikt, een optie voor tethering of Hotspot aanzetten. Ga naar de instellingen van deze optie en kies een naam en wachtwoord voor het op te zetten netwerk.

Tablet instellingen

Wanneer je het netwerk eenmaal aangemaakt hebt kun je op je tablet de Wifi functie activeren. Zoek via de Wifi instellingen naam het Wifi netwerk (SSID) dat door je Android smartphone aangemaakt wordt. Zodra je deze gevonden hebt maak je verbinding door het eerder gekozen wachtwoord in te voeren. Eenmaal verbonden kun je internetten via het abonnement dat je gebruikt voor je Android smartphone.

Mobiel data abonnement

Mocht je toch graag willen internetten middels een abonnement dat speciaal voor je tablet is dan vind je een compleet overzicht van alle abonnementen op deze pagina.

Reacties (4)