Inbox by Gmail nu voor iedereen beschikbaar, ook iOS

29 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
inbox-by-gmail-2

Google heeft laten weten dat de mailapplicatie Inbox by Gmail nu voor iedereen te downloaden is, ook voor de mensen met een iOS-apparaat. Dat betekent dus dat je geen Inbox-uitnodiging meer nodig hebt om de applicatie zelf uit te proberen.

Inbox by Gmail nu ook los te downloaden

Toen Google eind vorig jaar Inbox by Gmail aankondigde, was het een invite-only-applicatie. Dat betekent twee dingen: of je meldt je aan bij Google en krijgt bericht wanneer je gebruik kunt maken van de app, of je moest wachten totdat één van je vrienden je een uitnodiging stuurde. Dat is vanaf nu niet meer mogelijk: je kunt nu direct naar Google Play gaan om de applicatie te downloaden, zonder de benodigde uitnodiging. Ook heeft Google aangegeven dat hetzelfde geldt voor de iOS-applicatie, zodat meer mensen hem kunnen downloaden.

Met Inbox krijg je toegang tot een aantal functies waar Gmail niet over bezit. Die functies heten Hoogtepunten, Herinneringen en Snoozen. Hoogtepunten is de dienst waarmee je dus allerlei informatie, al dan niet real-time, overzichtelijk op je scherm krijgt, Herinneringen is een veredelde takenlijst en met Snoozen kun je e-mail en Herinneringen uitstellen tot het moment dat jij er aan toe bent. Ook zijn er Bundels, waar je allerlei gelijksoortige informartie opslaat en terugvindt. Zo wil Google e-mail overzichtelijk houden.

Mocht je Inbox by Gmail gebruiken en een aantal functies missen, dan kan dat kloppen. De e-mailapplicatie voor op je tablet, smartphone en pc heeft namelijk nog geen beschikking over iets simpels als een knop om mail mee te verwijderen, maar daar komt straks verandering in. Ook is het zo dat we straks ondersteuning krijgen voor e-mailhandtekeningen.  Wanneer we deze functies krijgen, is echter nog niet bekendgemaakt. Maar dat ze eraan komen, is wat ons betreft prima: die twee functies maken de app een stuk completer.

Inbox by Gmail
Bron Google Play Via Android Authority

Reacties (0)