Huawei Mate 20X is een gaming smartphone met 7.2-inch oled-scherm

16 oktober 2018 1 Minuut 1 Reacties
Mate 20X

Naast de Huawei Mate 20 en de Mate 20 Pro brengt Huawei nog een nieuw model uit in de Mate 20-serie. De Huawei Mate 20X is een gaming smartphone met een oled-scherm van 7.2-inch. Eerder al liet het Chinese bedrijf de nieuwe smartphone zien in een teaser.

Ook de Huawei Mate 20X heeft de Kirin 980-processor aan boord, net als het reguliere model en de Mate 20 Pro. Naast het grote oled-scherm van 7.2-inch ondersteunt de Mate 20X ook Huawei’s nieuwe stylus, de Huawei M-Pen. Deze stylus zal optioneel verkrijgbaar zijn. De batterij in de gaming smartphone heeft een capaciteit van 5.000 mAh en er is tevens een speciaal koelsysteem met Vapor Chamber aan boord voor de gamers. De opmerkelijke cameramodule met drie sensoren met de hoofdcamera van veertig megapixel is ook weer op dit model te vinden.

Huawei Mate 20X vs. Nintendo Switch

Tijdens de presentatie werd ook even de vergelijking met de Nintendo Switch gemaakt. Zo zou de Mate 20X een groter display hebben en twee keer zo lang meegaan op de batterij. Het toestel klik je straks in een optioneel verkrijgbare gamepad, zodat je ook een vierdrukspunttoets en een stick tot je beschikking hebt.

De Huawei Mate 20X zou nog voor het reguliere model en de Pro moeten uitkomen. Volgens Android Authority wordt het toestel op 26 oktober gelanceerd in de kleuren Midnight Blue en Phantom Silver. Het toestel zou een prijs van 899 euro gaan krijgen.

Reacties (1)