Hands-on met Oppo Reno 2: onze eerste indrukken van de camera

17 oktober 2019 5 Minuten 0 Reacties
oppo-reno-2-prev-1

We waren aanwezig bij de officiële onthulling van de Oppo Reno 2 in Londen en hebben de cameratelefoon inmiddels al even kunnen testen. In dit artikel lees je alvast onze eerste indrukken over de camera op deze telefoon. En die eerste indrukken, die zijn prima.

Telefoons krijgen meestal jaarlijks opvolgers, maar we zien dat de Chinese fabrikant Oppo het nu eens over een andere boeg gooit. Eerder dit jaar, in april, kondigde de smartphonefabrikant namelijk de eerste Oppo Reno aan. Nu, een half jaar later, zien we dat het vervolg alweer gepresenteerd is. Tablets Magazine was bij de officiële presentatie in Londen en heeft het toestel al op de redactie liggen. Omdat de nadruk van de Reno 2 op de camera ligt, willen we nu alvast onze eerste indrukken delen met het camerasysteem van de telefoon.

Vier camera’s achterop

De laatste paar maanden worden telefoons steeds vaker met meerdere camera’s en sensoren uitgerust. Zo kunnen fabrikanten smartphones, die steeds vaker ook op elkaar gaan lijken, zich onderscheiden van de concurrentie. Hoewel vier camera’s op een slimme telefoon geen nieuw concept is, is het wel fijn om te zien dat dergelijke technologie aanwezig kan zijn op toestellen die niet per se even duur zijn als een vakantie. De Oppo Reno 2 is zo’n telefoon: met 499 euro betaal je in elk geval niet de hoofdprijs voor het apparaat.

Achterop zit een cameramodule die beschikt over vier camera’s: een hoofdcamera van 48-megapixel, een groothoeklens van acht megapixel, een telelens van dertien megapixel en een monolens van twee megapixel. De telelens beschikt over 5x hybride zoom en tot 20x digitale zoom. Net als de Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom is de Oppo Reno 2 opnieuw uitgerust met een haaienvin. Dat is in feite de uitschuifbare camera, zoals op een OnePlus 7T Pro of Oppo Reno 2Z, maar dan net even anders vormgegeven, natuurlijk.

Maar wat kunnen die camera’s?

Tot nu toe zijn we positief gestemd over de prestaties van de vier camera’s achterop. Wanneer er meer dan voldoende licht aanwezig is of je buiten staat, dan levert de camera haarscherpe foto’s af. Zo hebben we zelf wat foto’s gemaakt in de nabije omgeving van de English National Ballet. Buiten het gebouw staan een paar kleurrijke gebouwen. Het was goed bewolkt — gelukkig gaat dat niet ten koste van de kleur. Integendeel: we zien zelfs mooie kleurlagen in de lucht ontstaan, terwijl overige kleuren behouden worden.

Dat is in de automatische stand. Het gros van de kwaliteit wordt ook behouden wanneer je twee of drie keer inzoomt. Maar wanneer je verdergaat dan dat, dan kan er al kwaliteitsverlies optreden. De digitale zoom is zeker niet slecht. Veel details zijn prima zichtbaar, maar de foto’s ogen vanzelfsprekend wat korrelig. Ook zien we helaas dat kleuren kunnen veranderen. Blauw kan bijvoorbeeld zwart worden, om een voorbeeld te geven. Soms zijn de verschil te subtiel om op te merken, maar vaak zie je duidelijk dat er ingezoomd is.

Links: groothoeklens. Rechts: normale lens.

Dan hebben we nog de Ultra Dark Mode en de macromodus. De fotostand voor donkere omgevingen is niet jé van hét, maar kan wel helpen wanneer er schemering is of wanneer het net donker wordt. Maar tot nu toe lijkt die stand niet de beloofde ervaringen te presenteren. Bovendien is het zo dat de sluitertijd echt ontzettend lang is, waardoor je verplicht bent je handen helemaal stil te houden. Dat werkt helaas niet echt in de praktijk, waardoor de kans zeer aanwezig is dat je een bewogen foto maakt in de avond.

De macrostand is vergelijkbaar met de macrostand op andere smartphones, zoals bijvoorbeeld op de nieuwe OnePlus-telefoons. Niet heel vreemd, aangezien beide telefoonmakers hetzelfde moederbedrijf hebben en er dus overlap kan ontstaan. Desondanks is en blijft het tof foto’s te maken op 2,5 centimeter afstand. De camera kan fijne details in beeld brengen die je misschien zelf niet zo één-twee-drie zou opmerken. In feite valt, tot nu toe, alleen de Ultra Dark Mode dus écht tegen, terwijl de rest prima werk aflevert.

Automatische instellingen, geen zoom.

Automatische instellingen, drie keer zoom.

Automatische instellingen, tien keer zoom.

Automatische instellingen, twintig keer zoom.

Review Oppo Reno 2

Binnenkort publiceren we onze volledige recensie van de Oppo Reno 2 op Tablets Magazine. Dan lees je ook alles over de specificaties, de software (in de vorm van het Color OS) en hoe de telefoon in z’n geheel bevalt. De voorlopig conclusie is echter heel simpel. Voor een telefoon die nog geen 500 euro kost, lijkt de Oppo Reno 2 echt een prima cameratelefoon te zijn voor mensen die op zoek zijn naar telefoons die mooie plaatjes kunnen schieten. Laten we dan ook hopen dat de Oppo Reno 2 deze eerste indruk weet vast te houden.

Reacties (0)