Hands-on: Eerste ervaringen met de Sony Xperia Z5 Premium

04 september 2015 2 Minuten 0 Reacties
Sony Xperia Z5 Premium kleuren

Tijdens IFA in Berlijn hebben wij al wat tijd door kunnen brengen met de Sony Xperia Z5 Premium, Sony's nieuwste vlaggenschip smartphone. Dit is een extreem high-end product met een 4K scherm en hoge resolutie audio.

Gisteren heeft Sony tijdens haar eigen IFA 2015 persconferentie in Berlijn de Sony Xperia Z5 Premium uit de doeken gedaan. Sony heeft al tijden mooie Android-toestellen op de markt maar dit is de eerste 4K-phablet uit de recente geschiedenis van Sony.

Sony Xperia Z5 Premium: De eerste 4K-phablet

Zoals je gisteren hier al kon lezen is de Sony Xperia Z5 Premium is de eerste 4K-phablet ter wereld met een 5.5 inch 4K Triluminos Display for mobile en IPS. Naast extreem veel pixels (die wellicht niet allemaal met het oog waar te nemen zijn) is er ook extra veel audioresolutie beschikbaar; de Sony Xperia Z5 Premium heeft namelijk ondersteuning voor high-res audio en kan dat zelfs streamen via Bluetooth LDAC zodat er geen kwaliteit verloren gaat.

Natuurlijk zijn al die specs, pixels en audioverhalen op papier erg leuk maar moeten die mooie verhalen zich in de praktijk gaan bewijzen. Hoewel we nog niet alles hebben kunnen testen hebben we al wel even kort tijd kunnen doorbrengen met de Sony Xperia Z5 Premium. Onze eerste indrukken zijn redelijk positief, vooral het scherm spring erg in het oog (da dum tssk). De Sony Xperia Z5 Premium komt in een paar verschillende kleuren maar helaas zijn twee van de versies extreem spiegelend (glimmend), en daar zijn we niet kapot van. Natuurlijk is een spiegel op de achterkant van je phablet handig voor een selfie, je ziet er ook ieder krasje en vlekje overduidelijk op. Zelfs op de gloednieuwe testmodellen in Duitsland konden we al krasjes herkennen. Gelukkig valt dit op de zwarte versie nog allemaal wel wat mee.

De telefoon voelt verder wel solide aan, en oogt ook nog eens meer dan goed. De camera op de Sony Xperia Z5 Premium deed het ook goed tijdens de eerste testronde, maar een verassing is dat natuurlijk niet meer. Sony fabriceert de beste beeldsensoren op de markt en die vinden dan ook gretig aftrek bij ander fabrikanten. De Sony Xperia Z5 Premium heeft een camera van 23MP maar voor de relatief grote 1 2/3 Exmor RS sensor maakt het echte verschil. De bijzondere audio-features hebben we nog niet goed kunnen testen, daarvoor krijgen we binnenkort toegang tot het assortiment high-res koptelefoons van Sony.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z5 Premium verschijnt in november in Nederland voor een adviesprijs van 799 euro. Goedkoop is dat natuurlijk niet, maar dan krijg je in ieder geval wel 32GB opslaggeheugen, een 64 bit octacore processor met 3GB RAM en natuurlijk dat prachtig mooie 4K-scherm.

Reacties (0)