Google toont Android M op 28 mei

07 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
Google-i-o-2015

Android Lollipop is nog bijna elke dag het onderwerp van gesprek maar Google zou binnenkort de eerste details over de opvolger al bekendmaken.

De verwachting is dat de internetgigant op 28 mei Android M toont.

Google I/O 2015

Google heeft bekendgemaakt dat de jaarlijkse Google I/O conferentie, een bijeenkomst voor ontwikkelaars, dit jaar op 28 en 29 mei plaatsvindt. In het schema voor de conferentie zien we echter iets opvallends terug. Tijdens de Android for Work Update-bijeenkomst zal het bedrijf namelijk Android M, de opvolger van Android Lollipop, tonen. Google heeft deze verwijzing echter reeds weggehaald.

Google gebruikt de I/O-conferentie vaker om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van software te tonen. Zo zag vorig jaar Android Lollipop tijdens deze bijeenkomst het levenslicht. We kunnen er dus wel van uitgaan dat het bedrijf ons op 28 mei een aantal interessante nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Android zal tonen. Bovendien zien we in het schema ook een presentatie terug met de titel ‘What’s new in Android’, wat helemaal doet vermoeden dat er een nieuwe versie aan staat te komen.

Advertentie

Android M

Wat we precies van Android M kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk. Er gaan wel geruchten dat Google het mogelijk gaat maken om nagenoeg het complete besturingssysteem middels je stem te bedienen. Deze functie gaat onder de naam Voice Access en biedt ontwikkelaars de mogelijkheid spraakbediening in apps te integreren. Uit het schema van I/O kunnen we daarbij opmaken dat Android for Work een belangrijke rol binnen de nieuwste versie van het besturingssysteem zal spelen en dat Google het tonen en integreren van notificaties heeft verbeterd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)