Google brengt het Stories-concept ook naar YouTube toe

30 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
youtube

Google test op dit moment een nieuwe functie voor YouTube, genaamd Reels. Dit is het bekende Stories-concept dat je her en der tegenkomt. Toch zal Google dit concept niet helemaal overnemen en wat dingen anders doen dan bijvoorbeeld Snapchat of Instagram.

YouTube krijgt eigen versie van het Stories-concept

YouTube test momenteel een nieuwe functie voor de app: Reels. Dit is een versie van het Stories-concept dat je her en der in verschillende apps tegenkomt. Techcrunch schrijft dat Reels zijn eigen tab binnen de applicatie gaat krijgen, zodat de video’s niet tussen je normale abonnementen zullen verschijnen. De reden dat de videodienst deze functie wil introduceren lijkt heel simpel: mensen willen snel content met hun vrienden en volgers delen, zonder een ingewikkeld proces. En traditionele video’s plaatsen kan nogal een proces zijn.

Wel pakt YouTube het Stories-concept ietwat anders aan. Zo zullen de video’s niet na een arbitraire hoeveelheid uren verdwijnen en kunnen gebruikers meerdere Reels uploaden. Als je zo’n video wil maken dan kan die maximaal dertig seconden lang zijn. Je krijgt dan toegang tot filters, muziek en tekst, maar ook stickers en connecties met bestaande video’s op het netwerk. Wanneer deze functie wordt uitgerold naar het gros van de gebruikers is nog niet bekend. Nu wordt Reels getest met slechts een handjevol gebruikers op de website.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)