Gelekte Windows Blue screenshots tonen kleinere tegels en IE 11

24 maart 2013 1 Minuut 3 Reacties
Windows-Blue-screenshot

We hebben het al weken over wat de Windows Blue update voor Windows 8 zal gaan brengen maar vandaag zijn voor het eerst ook screenshots van een vroege versie van Windows Blue opgedoken. Uit de screenshots kunnen we halen dat Microsoft kleinere tegels mogelijk maakt in de touch-interface, dat Internet Explorer 11 geïntegreerd zal worden en dat er een nieuwe Snap View ontwikkeld is om apps naast elkaar te tonen.

Windows Blue screenshots

The Verge heeft vandaag een aantal screenshots gepubliceerd die verschenen op het Winforum. De screenshots zijn van een vroege versie van de Windows Blue update maar laten al verschillende verbeteringen en aanpassingen zien. Zo maakt Microsoft het mogelijk kleinere tegels (tiles) op het beginscherm te plaatsen en heb je als gebruiker meer mogelijkheden om de kleurstellingen naar eigen wens aan te passen.

Windows-Blue-screenshot-2

Ook is er een extra Snap View toepassing geïntegreerd in Windows Blue waarmee apps naast elkaar gedraaid kunnen worden. Nieuwe standaard applicaties als een wekker en rekenmachine kunnen in deze Snap View modus getoond worden, maar ook ontwikkelaars kunnen hun apps updaten om deze mogelijkheid toe te voegen. Binnen de instellingenmenu’s heeft Microsoft diverse verbeteringen doorgevoerd die het gebruik middels touch moeten verbeteren.

Verder is Microsoft’s cloudopslag dienst SkyDrive beter geïntegreerd in het besturingssysteem, wordt het Charms menu uitgebreid met een ‘Play’ optie waarmee media direct op andere apparatuur afgespeeld kan worden, kun je direct vanuit het Share Charm menu een screenshot maken, en wordt Internet Explorer 11 meegeleverd met de Windows Blue update.

Advertentie

Video

In onderstaande video wordt de vroege ‘build’ van Windows Blue gedemonstreerd. Niet alles lijkt nog volledige netjes afgewerkt en het is geen garantie dat alle nieuwe features ook in de uiteindelijke versie doorgevoerd worden.

Beschikbaarheid

De verwachting is dat Microsoft komende zomer de eerste publieke bèta van Windows Blue beschikbaar stelt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

tidde

tidde
24 maart 2013 om 18:06

waarom is dit? bedoel windows blue

Inloggen


24 maart 2013 om 19:30

Is een update voor Windows 8.

Inloggen
tidde

tidde
24 maart 2013 om 19:57

maar windows 8 is amper uit , werkelijk vermoeiend aan het worden die ms

Inloggen