‘Foto’s van onderdelen draadloze oplader iPhone 8 op internet gezet’

17 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
Draadloze oplader iPhone 8

De iPhone 8, en mogelijk ook de andere nieuwe iPhonemodellen die dit najaar worden gepresenteerd, zouden draadloos kunnen worden opgeladen. Daar gingen al maanden geleden geruchten over. Nu lijkt het enigszins te worden bevestigd door foto’s van onderdelen van die draadloze oplader.

Weibo

De foto’s zijn door een anonieme bron op Weibo gezet, het Chinese sociale netwerk. De plaatjes tonen draadloze opladers waarvan de maker beweert dat die voor de iPhone 8 zijn bestemd. Hier valt verder weinig uit af te leiden. De bewering kan op geen enkele manier worden bevestigd, dus of het waar is, moet maar worden afgewacht.

Softwareprobleem

Diverse bronnen hebben niet lang geleden laten weten dat de iPhone 8 weliswaar wordt voorzien van de hardware waarmee het toestel draadloos kan worden opgeladen, maar de software-aansturing lijkt nog een probleem te zijn. Dus of het draadloos opladen al direct bij de presentatie van de iPhone 8 beschikbaar is, lijkt nog onzeker.

Qi-protocol

Naar verwachting zal de draadloze oplader van Apple volgens hetzelfde Qi-protocol werken als de Androidtelefoons die hier al jaren gebruik van maken. Wat dan precies het softwareprobleem kan zijn waar Apple volgens de geruchten tegenaan loopt, valt moeilijk te bepalen. Wellicht moeten eigenaren van de iPhone 8 wachten tot een nieuwe iOS-versie wordt uitgebracht voordat deze laadmogelijkheid wordt aangboden.

Advertentie

Glazen achterkant

Eind vorig jaar deed al het verhaal de ronde dat de iPhone 8 en de andere nieuwe modellen een achterkant van glas zouden krijgen, om het draadloos opladen makkelijker te maken. Met de metalen behuizing van de iPhone 7 is draadloos opladen kennelijk niet goed mogelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)