Feeling Lucky-functie uit Apex Launcher gehaald

20 februari 2015 2 Minuten 0 Reacties
apex-launcher

De Feeling Lucky-functie die deze week met een update werd toegevoegd aan de Apex Launcher, is uit de app drawer gehaald. Wel verschijnt de app nog op je homescreen, maar daar kun je hem gemakkelijk verwijderen.

Feeling Lucky-functie weg uit de Apex Launcher

Eerder deze week berichtten we over de Feeling Lucky-app binnen de Apex Launcher. Wanneer je op de app tapt, dan wordt je naar een willekeurige applicatie gestuurd in de Google Play Store. Soms kom je een handige app tegen, maar er zijn ook gevallen bekend waarin mensen apps tegenkwamen die niet eens op hun Android-tablet kon draaien. Feeling Lucky zorgde in elk geval voor veel ophef, waardoor de waardering van de Apex Launcher er gigantisch hard op achteruit ging binnen de Google Play Store. Gebruikers waren zwaar geïrriteerd.

Nu heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt dat Feeling Lucky uit de app drawer van de Apex Launcher is gehaald. Het is helaas nog wel zo dat je het icoontje op je homescreen tegenkomt, maar die je kun verwijderen door hem naar de bovenkant van het scherm te vegen, wanneer je hem een paar seconden ingedrukt houdt. Je hoeft dus niet binnen de instellingen van je Android-tablet rond te neuzen voordat je de app kunt verbergen, zoals je met voorgeïnstalleerde troep kunt doen die je toch niet van plan bent te gaan gebruiken.

Gebruikers van de Apex Launcher waren voornamelijk geïrriteerd door deze toevoeging omdat het riekte naar adware. Adware is een softwareapplicatie die ontwikkeld is met het tonen van reclame op verschillende manieren. Toegegeven, je moest wel bewust op het icoon klikken om met die reclames in aanraking te komen, maar het feit dat het icoontje er stond was voor veel mensen al reden genoeg de launcher te hekelen. Mocht je de update van de launcher nog niet binnen hebben, update hem dan handmatig via de onderstaande link.

Advertentie

Check ook ons artikel over vijf Android launchers voor je tablet.

Apex Launcher

Reacties (0)