Facetime-bug stelt gebruikers in staat mee te luisteren voor het opnemen

29 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
bellen met je ipad facetime

Er zit een serieuze bug in Facetime: de microfoon van de andere persoon wordt geactiveerd voordat diegene opbelt. Daardoor is het mogelijk dat je kunt horen wat diegene zegt, nog voordat die het gesprek heeft aangenomen.

Bug in Facetime ontdekt

Er is een bug in Facetime ontdekt die ervoor zorgt dat de microfoon van degene die je belt wordt geactiveerd voordat diegene het telefoongesprek heeft aangenomen. Apple heeft al gereageerd op het probleem en geeft aan op de hoogte te zijn en aan een oplossing te werken. Later deze week moet er een software-update beschikbaar worden gesteld die het probleem aanpakt. Het probleem heeft met bellen in een groep te maken. Voor nu heeft Apple de functie voor groepsbellen voorlopig even helemaal uitgeschakeld.

Het probleem doet zich voor op het moment dat je een gesprek start via Facetime en je je eigen nummer toevoegt. Mogelijk “denkt” de app dan dat dit een actief gesprek is, waarna de microfoon op de iPhone van de persoon die wordt gebeld direct geactiveerd wordt. Dat gebeurt dus ook op het moment dat het telefoongesprek nog niet is aangenomen. En dat betekent dat mensen die je via de communicatiedienst bellen kunnen meeluisteren met wat je zegt of doet, zonder dat je daar dus een telefoongesprek voor hebt hoeven aannemen.

Advertentie

Uiteraard heeft iedereen in dit gesprek wel een iOS-versie nodig die groepsbellen via Facetime ondersteunt. Heb je dus niet de meest recente versie van het os, en die kans is klein, dan is het zo dat je hier geen last van hebt (gehad). Het wordt overigens nog iets erger wanneer de andere persoon het gesprek wil negeren en op de volumeknop of knop voor het in- en uitschakelen drukt. Dan wordt er namelijk ook beeld doorgestuurd, zonder dat iemand hier toestemming voor geeft. Je kunt dit alles voorkomen door Facetime uit te schakelen.

Reacties (0)