Facebook gaat privacy-instellingen versimpelen in mobiele applicaties

29 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
facebook-privacy

Facebook heeft aangekondigd dat het de beschikbare privacy-instellingen gaat versimpelen binnen de mobiele applicaties van het bedrijf. Tot op heden is het zo dat die instellingenpagina's onnodig ingewikkeld en over meerdere pagina's verspreid zijn.

Privacy-instellingen worden versimpeld op Facebook

Het sociale netwerk Facebook heeft een heftige maand achter de rug. Het bedrijf kwam in het nieuws vanwege het privacyschandaal rondom Cambridge Analytica en niet lang daarna kwam aan het licht dat de Android-app kon kijken naar bel- en sms-gegevens. Daardoor wist de app precies met wie je belt en sms’t en met die gegevens konden “betere vriendsuggesties” worden gedaan. Nu kondigt het netwerk aan dat de privacy-instellingen in de mobiele apps op de schop gaan en dat je straks zelf alles veel sneller kunt inzien en aanpassen, waar nodig.

Nu is het zo dat de instellingen onnodig ingewikkeld en over meerdere pagina’s verspreid zijn. Niet alleen moeten gebruikers sneller in staat zijn die instellingen aan te passen, zo schrijft Facebook in z’n blogpost, ook moeten de gegevens gemakkelijker inzichtelijk worden. Aan deze omzetting zou al enige tijd zijn gewerkt, claimt het bedrijf. Maar waarschijnlijk doet het bedrijf dit meer om nog meer aanklachten te voorkomen — verschillende gebruikers hebben het bedrijf inmiddels al aangeklaagd om de manier waarop het met data omgaat.

Reacties (0)