Eerste plaatje Samsung Galaxy Note 8 laat zich zien op het web

09 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy Note 8

Samsung heeft reeds bevestigd te werken aan de opvolger van de geflopte Galaxy Note 7, die van de markt is gehaald vanwege ontploffingsgevaar. De Galaxy Note 8 heeft zich nu in een plaatje laten zien. Tenminste, dat beweert Slashleaks.

September

Alle Galaxy Note’s van Samsung zijn tot dusver in september tijdens de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd, dus het lekken begint al vroeg. Vroeger dan gebruikelijk, dus of dit plaatje wel echt is, ligt open voor discussie.

De foto ziet er echt genoeg uit. Maar critici denken dat het ook wel eens een bewerking kan zijn van de Samsung Galaxy S8 (Plus) waar een S-Pen naast is gelegd. Kortom, veel is nog onduidelijk, maar misschien is dit wel een prototye van de nieuwe phablet van Samsung en wordt deze in september onthuld.

Slagje groter

Er zijn bij het plaatje geen specificaties uitgelekt. In het geruchtencircuit gaat al langere tijd rond dat de nieuwe Note 8 uiteraard nog een slagje groter wordt dan de Galaxy S8 +, die een 6,2-inch scherm heeft. De Galaxy Note 8 gaat daar nog eens overheen met een scherm van 6,4 inch en uiteraard de S-Pen als unieke bijkomstigheid. Daarmee kun je op het scherm schrijven en tekenen.

Advertentie

Super amoled

Het super amoled-scherm van de Galxy Note 8 zou een Qualcomm Snapdragon 835-processor verbergen of een Exynos 9000-processor van Samsung zelf. De CPU zou worden ondersteund door 6GB ram en de opslagcapaciteit zou tot 256GB bedragen.

Gedurfd

En dat waren de details al weer. Dat Samsung de Galaxy Note-serie voortzet na het fiasco met de Note 7, is volgens sommige critici best gedurfd. Kennelijk is Samsung van plan om iedereen de Note 7 te doen vergeten door een uitmuntende opvolger op de markt te brengen.

De Samsung Galaxy Note 8 moet overigens niet verward worden met de Samsung Galaxy Note 8.0, een enkele jaren geleden gepresenteerde 8-inch tablet die inmiddels niet meer in de handel is.

Reacties (0)