ECS toont eerste Android tablet met Intel Bay Trail-processor

06 maart 2014 1 Minuut 0 Reacties
Intel-retina

Al sinds de herfst van 2013 worden we door Intel lekker gemaakt met de belofte dat er snel Android tablets met Bay Trail-chip verschijnen. Tot op heden is er echter nog geen enkel model gepresenteerd. Tijdens MWC 2014 heeft het Taiwanese ECS echter wel een eerste referentietablet met Android en Bay Trail-processor aan het publiek getoond.

Intel wil dit jaar ook op het gebied van Android een inhaalslag beginnen. De processors van de chipfabrikant zijn in nagenoeg elke Windows tablet te vinden maar op het gebied van Android loopt Intel nog achter bedrijven als Qualcomm en MediaTek aan. Daar moet dit jaar verandering in komen, onder meer dankzij een nieuwe Bay Trail-chip die speciaal voor Android ontwikkeld is en krachtige prestaties met een lange batterijduur moet combineren.

Het Taiwanese ECS toonde afgelopen maand tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een eerste referentietablet met Bay Trail-chip en Android-software. Dit model is voorzien van de Intel Atom Z3735E-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 1,83GHz. Verder is de tablet uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 8-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een USB- en HDMI-poort, een microSD-kaartlezer en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem.

Het model dat ECS toonde komt waarschijnlijk niet in deze vorm op de markt. De verwachting is dat meerdere fabrikanten met Intel’s Bay Trail-chip aan de haal gaan, waaronder Asus. Gisteren dook bijvoorbeeld de nog onaangekondigde Transformer Pad TF303 op die mogelijk met deze chip uitgerust is.

Bron Notebookitalia Via Tech2

Reacties (0)