Dit is wat fabrikanten aan Microsoft betalen voor Windows 8.1 met Bing

20 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
Windows-8-1-Update-1

Deze week zijn echter de exacte kosten Windows 8.1 met Bing opgedoken en daaruit blijkt dat er prijsverschil zit in tablets met een groot en tablets met een klein formaat.

Een aantal maanden terug lanceerde Microsoft een nieuwe en goedkopere versie van Windows; Windows 8.1 met Bing. Deze versie is speciaal ontwikkeld voor op tablets en bevat, afgezien van de lagere prijs, eigenlijk maar één belangrijke aanpassing: De standaard zoekmachine, Microsoft’s Bing, mag door fabrikanten niet gewijzigd worden.

Het doel van Windows 8.1 met Bing was om de verkopen van Windows 8 tablets te stimuleren en dus maakte Microsoft deze versie van het besturingssysteem zo goed als gratis voor fabrikanten. Deze week zijn echter de exacte kosten voor fabrikanten opgedoken door de collega’s van ZDNet en daaruit blijkt dat er prijsverschil zit in tablets met een groot en tablets met een klein formaat.

Windows 8.1 met Bing voor tablets die kleiner dan 9-inch zijn is volledig gratis. Je hebt dan de keuze uit een versie met en een versie zonder een jaarabonnement op Office 365. Maar, voorwaarde is dat de tablet op een Intel-chip draait want anders kost het de fabrikant alsnog 10 dollar per tablet. Voor tablets met een formaat van 9-inch of groter moet 15 dollar voor beide versies betaald worden, en zelfs 25 dollar wanneer voor een andere processor dan een Intel-chip gekozen wordt.

Advertentie

Overigens moet gezegd worden dat hoewel Windows 8.1 met Bing standaard met de Bing zoekmachine geleverd wordt, deze door de gebruiker zelf aangepast kan worden. Je bent dus altijd vrij om zelf bijvoorbeeld Google in te stellen als zoekmachine.

Reacties (0)