De drie beste nieuwe apps voor je Android tablet #129

26 december 2015 2 Minuten 0 Reacties
Google-Nexus-9-review-feature

Iedere week bekijken we de beste nieuwe Android apps voor op je tablet. Deze keer onder andere een fraaie nieuwe app om YouTube-video's mee te downloaden.

Videoder

Videoder is een Android-app waarmee je heel gemakkelijk en snel YouTube-video’s kunt downloaden. Deze app staat echter niet in Google Play, dus dien je een los apk-bestand te downloaden. Dat kan via de officiële website van de app. Mocht je je nog afvragen hoe je een apk-bestand installeert, dan kun je terecht in dit achtergrondartikel. Wanneer je een video hebt gekozen die je wil downloaden, tap je daarop, kies je het gewenste formaat en Videoder doet daarna de rest. Ook kun je (muziek)video’s in mp3-formaat opslaan.

Download Videoder vanaf de officiële website. De app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Chromer

Wanneer je geen toegang hebt tot Lollipop of Marshmallow, dan heb je helaas geen toegang tot Chrome Custom Tabs. Dat is waar Chromer om de hoek komt kijken. Deze app biedt dezelfde ervaring aan als een Chrome Custom Tab, maar dan vanaf Android 4.1 Jelly Bean. Dat maakt deze app dus superhandig voor de oudere tablets en smartphones, die geen toegang hebben tot deze nieuwe feature. De instellingen zijn misschien karig, maar de app is gratis en werkt als een lichtere, maar volledige versie van de populaire Chrome-browser.

Advertentie

Chrome Custom Tab is gratis te downloaden vanuit Google Play.

Chromer

Finding Nemo: Storybook Deluxe

Omdat er binnenkort een nieuwe Disney-film met Finding Nemo-favoriet Dory in de hoofdrol uitkomt, zien we nu al dat er een game en leesapp voor kinderen is uitgebracht in Google Play. Deze app biedt kids de mogelijkheid aan enkele spelletjes te spelen met een Finding Nemo-thema. Dat is niet alles, want Finding Nemo: Storybook Deluxe leest kinderen ook een leuk verhaal voor (het verhaal is ook zelfstandig te lezen), al is dat natuurlijk in het Engels. Aangezien het onderwijs staat vaker Engels in lagere klassen geeft, is dit ook mooi oefenmateriaal.

Finding Nemo: Storybook Deluxe kost eenmalig 6,67 euro.

Finding Nemo: Storybook Deluxe

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

Reacties (0)