CES 2017: wat kunnen we verwachten op het gebied van tablets?

24 december 2016 5 Minuten 0 Reacties
ces-2014

CES 2017 gaat binnenkort weer van start. In dit artikel bespreken we wat we kunnen verwachten op het gebied van tablets, phablets en convertibles.

Op 5 januari is het weer zover, dan gaat in Las Vegas CES 2017 van start. Een paar dagen lang krijgen we een stortvloed van nieuws over consumentenelektronica over ons heen. Alle grote fabrikanten zijn van de partij en natuurlijk worden ook de nieuwe producten op het gebied van tablets en phablets gepresenteerd. In dit artikel kijken we naar wat we precies kunnen verwachten op het gebied van tablets.

Wat verwachten we van CES 2017?

Apparaten die waterdicht en wellicht zelfs opvouwbaar zijn en beschikken over een hoge resolutie. Hoewel CES geen beurs is waar traditiegetrouw veel smartphones, phablets en tablets worden aangekondigd, kunnen we toch het één en ander verwachten. Zo heeft LG onlangs nog zijn plannen voor nieuwe smartphones naar buiten gebracht en heeft ook Asus een teaservideo gepubliceerd, maar verder geen aankondigingen gedaan. Maar qua algemene trends verwachten we eventueel flexibele en vooral waterdichte mobiele apparaten.

LG

Over Stylo 3 van LG weten we ook al het één en ander, omdat de fabrikant de phablet al heeft aangekondigd. Het wordt een grote smartphone met een scherm van 5,5-inch. Onder de motorkap zit een MediaTek MT6750-processor, geklokt op 1,5GHz, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Verder is er 16GB aan interne opslagruimte aanwezig, dat gelukkig verder uit te breiden is met een micro-sd-kaart. Aan de achterkant zit een camera van dertien megapixel, terwijl we er aan de voorkant een aantreffen van acht megapixel.

Advertentie

De accu beschikt over een vermogen van 3200mAh en is verwisselbaar, wat voor veel mensen goed moet klinken. Voor veel smartphones vandaag de dag geldt dat de accu’s vaak niet te vervangen zijn, maar dat kan met de LG Stylo 3 dus gewoon wel. Verder beschikt het apparaat over wifi, bluetooth 4.2 en usb 2.0 en weegt die 149 gram. Ook zal er een vingerafdrukscanner aanwezig zijn, waarmee je de phablet waarschijnlijk kunt ontgrendelen. Mogelijk kun je ook je aankopen binnen Google Play hiermee bevestigen, om nog een voorbeeld te geven.

Asus

Asus zal tijdens de CES in januari, een consumentenelektronicabeurs dat plaatsvindt in Las Vegas in de Verenigde Staten, tenminste twee producten aankondigen. Het zijn smartphones, maar mogelijk wel grote varianten — die in de categorie phablet zullen vallen. Op moment van schrijven is er nog weinig bekend over deze toestellen, maar op 4 januari weten we meer. Want dan zal de fabrikant namelijk zijn nieuwe producten presenteren op de beurs. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Ook is er een video vrijgegeven, als teaser voor het evenement.

Eerder kwam al naar buiten dat Asus werkt aan een smartphone die is gebaseerd op Project Tango van Google. Dat betekent dus dat er een apparaat aankomt die ‘iets met augmentedreality’ doet. Maar wat, dat is op dit moment nog niet duidelijk. Mogelijk gaat de fabrikant hiermee Lenovo achterna, die al een Project Tango-apparaat op de markt heeft uitgebracht. Deze smartphone draagt voorlopig de naam Zenfone AR en zal ‘competitief’ in de markt worden gezet. Check ook vooral de onderstaande teaservideo voor meer aanwijzingen.

Sony

Sony heeft zijn plannen voor CES 2017 nog niet bekendgemaakt en ook nog geen teasers de wereld in geholpen. Toch bestaan er geruchten over een Sony-phablet die tijdens de CES kan worden aangekondigd. Over dit apparaat wordt gezegd dat het een scherm van 5,5-inch krijgt, evenals een schermresolutie van 4K. In de wandelgangen hebben we gehoord dat het nog wel eens de Sony Xperia X2 kan zijn, maar dat is op moment van schrijven niet met zekerheid te zeggen. De persconferentie van Sony staat gepland op de vierde van januari, dan weten we meer.

Samsung

Wat Samsung betreft kan het mogelijk iets spannender worden. De kans is heel klein dat de elektronicafabrikant de Samsung Galaxy S8 aankondigt tijdens deze beurs (dat gebeurt meestal een paar weken later in Barcelona, of, zoals nu blijkt, mogelijk in april), maar het zou wel kunnen gebeuren dat de fabrikant een opvouwbare tablet of smartphone gaat presenteren. De laatste tijd zijn er een aantal interessante patenten van het bedrijf opgedoken, waaruit blijkt dat het bedrijf in elk geval denkt of werkt aan een dergelijk toestel.

Huawei

De populaire fabrikant Huawei werkt mogelijk aan een opvolger voor de Huawei P9, in de vorm van de Huawei P10.  De verwachting is dat het apparaat een 5,5″-scherm krijgt, evenals 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Ook zal de Kirin 960-chipset aanwezig zijn. Uit mogelijk gelekte foto’s blijkt dat de vingerafdruklezer niet meer op de achterkant, maar nu in de knop aan de voorkant zit. Ook lijkt het erop dat er een speaker aan de voorkant zit.  Op de achterkant zit een dubbel camera (waar Leica aan heeft meegewerkt).

Blijf op de hoogte

Op 3 januari gaan de persconferenties al vast start dus vanaf die dag kun je bij ons al het CES 2017-nieuws op de voet volgen. Hou de website in de gaten en volg ons via Twitter en Facebook.

Reacties (0)