Candy Crush Saga wordt gebundeld met Windows 10

15 mei 2015 2 Minuten 0 Reacties
candy-crush-saga-android1

Wanneer je straks Windows 10 installeert op je oudere tablet of pc, dan krijg je daar automatisch de game Candy Crush Saga bij. Blijkbaar heeft Microsoft een soort deal met de duivel moeten sluiten om de app store wat aantrekkelijker te maken.

Candy Crush Saga komt met Windows 10

Het is geen geheim dat Microsoft het altijd moeilijk gehad heeft om zijn app store aantrekkelijk te maken voor het publiek. Veel app-ontwikkelaars hebben geen applicaties voor het platform gemaakt, voor de mobiele versie, omdat de install base niet zo groot was. Of in elk geval niet groot genoeg, aangezien Android en iOS allebei groot zat waren. Bovendien was het ook zo dat wanneer je iets voor de mobiele versie van Windows maakte, je er helemaal niet zeker van was dat je ook daadwerkelijk je investering terug zou verdienen.

Dus toen Microsoft aankondigde dat de Windows Store dit keer wel goedgevuld zou zijn, waren we blij. We vonden het ook niet erg dat Microsoft een game als Candy Crush Saga zou toevoegen. Want als we die game niet willen spelen, dan downloaden we hem toch niet? Nou, zo werkt het niet. In een poging die app store wat aantrekkelijker te maken, lijkt Microsoft een deal met de duivel te hebben gesloten. Wanneer je straks Windows 10 tijdens de launch installeert, dan installeert het OS direct Candy Crush Saga. Of je dat nou wilt of niet.

Deze afspraak levert twee vragen op: is de game straks direct te verwijderen wanneer je dat wilt? Waarschijnlijk wel, aangezien je games die gebundeld zijn met Windows 8 ook kunt verwijderen. En wat is precies de launchperiode? Is dat de eerste maand nadat Windows 10 beschikbaar is? Of hebben we het over maanden? Hoe dan ook, het lijkt erop dat Microsoft deze deal heeft moeten sluiten om de game naar Windows te krijgen. Want zoals gezegd is het voor ontwikkelaars helemaal niet zeker of zij hun investering op Windows terugverdienen.

Candy Crush Saga
Bron Microsoft Via Neowin

Reacties (0)