BlackBerry denkt weer na over nieuwe tablet

05 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
BlackBerry-PlayBook

John Chen, de CEO van BlackBerry, laat in een interview met het Amerikaanse CNET weten dat het bedrijf overweegt weer in de tabletmarkt te stappen.

Er gaan al maanden geruchten over een nieuwe tablet van BlackBerry maar nog altijd zien we geen toestel verschijnen. Tijdens MWC 2015 presenteerde het Amerikaanse bedrijf een nieuwe 5-inch smartphone maar wederom ontbrak een tablet, ondanks dat het bedrijf diverse malen aangegeven heeft tablets weer te overwegen. Ook deze week doet BlackBerry eenzelfde uitspraak.

John Chen, de CEO van BlackBerry, laat in een interview met het Amerikaanse CNET weten dat het bedrijf overweegt weer in de tabletmarkt te stappen. Het is echter nog onduidelijk wanneer en op welke manier. Chen laat weten dat BlackBerry de concurrentie momenteel observeert en de markt in de gaten houdt, om zo op het juiste moment met een uniek product te komen. Eerder gaf BlackBerry al aan dat als het bedrijf met een tablet komt deze zich op verschillende fronten van de concurrentie moet kunnen onderscheiden.

Chen geeft aan dat tablets momenteel veelal hetzelfde zijn en dat fabrikanten nauwelijks meer onderscheidende en innovatieve functies uitbrengen. Mocht BlackBerry met een tablet komen dan moet hierin het verschil gemaakt worden. Waarschijnlijk focust het bedrijf zich dan weer op de zakelijke gebruiker, zoals ook al tijdens met de BlackBerry smartphones gedaan wordt.

Advertentie

De enige tablet die we tot op heden van BlackBerry, dat eerder door het leven ging als RIM, gezien hebben is de BlackBerry PlayBook. Dit model werd goed ontvangen maar wist nooit een groot succes te worden door problemen met de software en de relatief hoge prijs. BlackBerry verlaagde de prijs diverse malen en besloot de tablet uiteindelijk voor spotprijzen te verkopen.

Reacties (0)