Binnenkort mogelijk kleinere en goedkopere Windows 8 tablets

07 maart 2013 2 Minuten 0 Reacties
VAIO-Duo-11-Windows-Store

Het is geen geheim dat de adoptie van van (hybride) Windows 8 tablets nog niet aan de verwachtingen van Microsoft voldoet en daarom probeert de softwaregigant hardwarepartners een duw in de rug te geven door de prijzen van de software te verlagen. Dit zou op korte termijn moeten zorgen voor goedkopere maar ook kleinere (hybride) Windows 8 tablets.

Korting op Windows 8 en Office 2013

Deze week publiceerde zowel de Wall Street Journal als Digitimes een artikel over een nieuwe strategie van Microsoft. De softwaregigant zou namelijk de komende maanden flinke kortingen geven op de licentiekosten van Windows 8 software en het Office 2013 pakket. De hoogste korting krijgen fabrikanten wanneer ze Windows 8 hardware met een formaat van 10.8 inch of kleiner maken. Dan krijgen fabrikanten naast korting op het besturingssysteem ook een gratis versie van Office 2013. Voor de gemiddelde Windows 8 tablet van 10.1 inch zou dit al snel 50-100 euro kunnen schelen in de verkoopprijs.

Kleinere Windows 8 tablets

Niet alleen zal dit op korte termijn leiden tot goedkopere Windows 8 tablets met een formaat van 10.1 of 10.6 inch, ook speelt het in op de trend van kleinere tablets. Deze trend zagen we vooral duidelijk tijdens MWC 2013 waar veel kleinere Android tablets gepresenteerd werden. Een analist van IDC laat tegenover CNET weten dat het 7 inch segment in de tabletmarkt kansen biedt voor Microsoft maar dat op dit moment de software simpelweg niet geschikt is voor kleinere schermen dan 10.1 inch. Het al veelbesproken maar niet bevestigde Windows Blue, een nieuwe versie van Windows, zou hier verandering in moeten brengen waardoor we 7 en 8 inch Windows tablets gaan zien, aldus de analist tegenover CNET.

Windows Blue

Over Windows Blue, wat mogelijk de codenaam is, is al een hoop geschreven maar Microsoft heeft zelf nog niks bevestigd. Deze nieuwe versie van Windows zou de start van een nieuwe strategie inluiden waarbij Microsoft jaarlijkse grote updates uitrolt zoals ook Apple en Google dat doen. Daarbij zou de softwaregigant overstappen naar een ander licentiesysteem waarbij de gebruiker elk jaar een bedrag betaalt voor het gebruik van de software, in plaats van één betaling voor een licentie op één of meerdere PC’s. Gebruikers van Windows 8 zouden, als we de berichten tot op heden mogen geloven, een gratis update naar Windows Blue krijgen.

Advertentie

Een overzicht van alle reeds gelanceerde Windows 8 en Windows RT tablets vind je in onze tablet database.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)