Asus brengt nieuwe Vivobook Flipmodellen uit

09 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Asus Vivobook flip

Asus heeft twee nieuwe varianten van de Vivobook Flip uitgebracht. Dit zijn laptops met een omklapbaar scherm, waardoor je ze ook als een soort tablet kunt gebruiken.

Laptop wordt tablet

Op de CES heeft Asus een 13,3- en een 15,6-inch model laten zien. De laptops lopen op Skylake chipsets en hebben usb type-c poorten. Dat is nette hardware, maar het draait bij deze laptops vooral om het omklapbare scherm.

13- en 15-inch versies

De Asus Vivobook Flip TP301 is de 13.3-inch variant. De Vivobook Flip TP501 is de 15.6-inch versie. Ook is er nog een kleinere 11,6-inch Vivobook Flip TP200. Die is niet met een Skylake-processor te krijgen; de consument kan bij deze kleinste variant kiezen tussen Celeron- en Pentium Braswellchips. De grotere zijn te krijgen met chips tot de Cor i7 CPU-lijn, en de grafische kaarten kunnen worden opgeschaald tot de Nvidia GeForce 940M.

Batterijduur tien uur

Omdat het laptops zijn, kan allerlei hardware worden gekozen voor de aankoop. Zo kan er tot maximaal 8GB aan ram bij worden geprikt, en tot 1TB harde schijf plus nog een 512GB SSD-harddisk. De notebooks maken verbinding via het WiFi 802.11 ac protocol, hebben toetsenborden met achtergrondverlichting en capacitieve touchscreens, net als tablets. De 13.3-inch variant kan volgens Asus tien uur nonstop mee op een batterijlading, de grotere variant heeft gek genoeg een wat kleinere batterij.

Advertentie

De Vivobooks bieden voorts nog 1.6 Watt speakers, een sdhc-kaartlezer, usb 2.0-ondersteuning, usb type-c poorten, een hdmi-poort en twee usb 3.0-poorten. Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)