Apple stopt ontwikkeling draadloze oplader AirPower

30 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
apple-airpower-draadloze-oplaadmat

Apple stopt met de ontwikkeling van de draadloze oplader AirPower. De draadloze oplaadmat voldeed niet aan de hoge standaarden die Apple aan de eigen producten wil meegegeven. De website TechCrunch heeft een statement van Apple gekregen.

“After much effort, we’ve concluded AirPower will not achieve our high standards and we have cancelled the project. We apologize to those customers who were looking forward to this launch. We continue to believe that the future is wireless and are committed to push the wireless experience forward,” aldus Dan Riccio, Apple’s senior vice-president van Hardware Engineering.

De introductie van de nieuwe AirPods liet eigenlijk zien dat het de goede kant op leek te gaan met de AirPower. Het product verscheen afgelopen week op het doosje van de nieuwe generatie draadloze oordoppen.

Problemen met oververhitting

De draadloze oplaadmat van Apple werd aangekondigd in september 2017, maar de ontwikkeling verliep zeker niet soepel. Een jaar na de aankondiging werd duidelijk dat er meerdere problemen waren en dat de oplaadmat mogelijk geheel geannuleerd zou worden. Problemen zouden met name te maken hebben met oververhitting van de oplaadmat en diverse softwareproblemen. Toch bleef de draadloze oplaadmat wel opduiken. Zo vonden we een verwijzing in de verpakking van de iPhone XS en zou de draadloze oplaadmat in januari toch in productie zijn genomen. Ook dook ondersteuning op voor AirPower binnen de bèta van iOS 12.2.

Advertentie

Nu blijkt dus dat de AirPower geheel geannuleerd is. Problemen lijken met name te liggen bij het oververhitten van de oplaadmaat. De bedoeling was dat je overal op de AirPower een apparaat draadloos kon opladen. Hierbij was het noodzakelijk dat de spoelen in de mat zeer dicht op elkaar moesten liggen. De hitte die daarbij vrijkomt heeft vanaf het begin af aan problemen gegeven. Nu blijkt dus dat de AirPower geannuleerd is. Apple geeft wel aan dat draadloos opladen de toekomst is, dus wie weet wat Apple in de toekomst voor vergelijkbare producten gaat aankondigen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)