Apple patenteert openbaar vervoer-feature

08 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iPad-Air-2-feature-2

Apple heeft een openbaar vervoer-feature gepatenteerd, waarin we een soort flexibele assistent tegenkomen die ons onderweg gaat helpen. Dat het patent bestaat, betekent niet direct dat we het ook terug gaan zien in een app, zoals bijvoorbeeld Apple Maps.

Apple Maps

Hoewel Apple Maps een behoorlijke handige app is, mist het toch een cruciaal onderdeel: je krijgt er geen informatie op binnen voor het openbaar vervoer, zoals Google Maps, dat eveneens uit is op iOS, dat al wel doet – en goed ook. Maar een nieuw opgedoken patent kan daar mogelijk verandering in brengen en laat ons zien wat Apple zo ongeveer bedacht heeft qua interface als het om de verwerking van informatie over het openbaar vervoer gaat. In het patent is er namelijk sprake van een soort flexibele assistent.

Het patent heet User Interface Tools for Commute Assistant en geeft ons dus informatie over het openbaar vervoer wanneer je in de stad, buiten de stad of een ander land bent. De feature, die mogelijk voor Apple Maps bedoeld is, geeft je een aantal routes die je zou kunnen nemen om van punt a naar punt b te komen. De keuze voor een route kun je bepalen aan de hand van veel informatie: hoe vaak je onderweg stopt, hoe lang de reis duurt en hoe laat je aan komt en je kunt er onder meer ook voor kiezen automatische updates te willen ontvangen.

In de afgelopen twee jaar heeft Apple Maps een flinke inhaalslag gemaakt op de concurrentie, maar je kunt nog steeds niet spreken van één van de beste apps op het gebied van navigatie en dat valt onder andere te wijten aan het gebrek aan informatievoorzieningen over het openbaar vervoer. Apple moet zich inmiddels wel realiseren dat er ook genoeg mensen zijn die geen auto hebben of liever met het OV gaan, dus het is goed om te zien dat het bedrijf uit Cupertino in elk geval bezig is geweest met een methode je die informatie te presenteren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)